r
Nosalty Logó

Vargányás rizotto Coook konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Vargányás rizotto Coook konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8605.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    6848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró vízbe áztatjuk a vargányát legalább fél órára. A csiperkét felszeleteljük, és kevés olajon, magas lángon megpirítjuk.
  2. A hevített olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Ha már illatos, hozzáadjuk a rizst, és opálosra pirítjuk. Felöntjük a borral, és addig kevergetjük, míg elpárolog. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben az alaplevelet melegen tartjuk, és merőkanalanként adagoljuk a rizshez, közben állandóan kevergetjük, és ha minden alaplevet felszívott, csak akkor adjuk hozzá a következő kanállal.
  4. Közben leszűrjük a vargányát, és az áztató levet is merőkanalanként a rizshez adjuk.
  5. Ha a rizs már fogkemény, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a vargányát és a vajat, lefedjük, majd pár perc múlva a pirított csiperkével megszórva tálaljuk. Utólag ízesítjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3945
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon ízletes rizottó, intenzív, gombás ízzel, kevés munkával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...