r
Nosalty Logó

Varázspálcák-sült hagymás grissini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Varázspálcák-sült hagymás grissini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    351.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14104.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    10159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    6355 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2761 micro
Összesen 6403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg az újhagymát, vágjuk le a zöldjét, és ezt karikázzuk fel. Hámozzuk meg a vöröshagymákat és vágjuk apróra (ha előtte a csupasz hagymát megmossuk, kevésbé fogunk sírni :)
  2. Egy kis olajon serpenyőben futassuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zöldhagymát, pároljuk meg benne, kb 5 percig. Picit sózzuk meg.
  3. Vegyünk elő két tálat, és készítsünk el két, egyelőre ugyanolyan tésztát.
  4. 5 ek tejet melegítsünk meg (mondjuk a mikróban 1,5 percig). A felét öntsük át egy másik kistányérba. Mindkettőhöz adjunk 1-1 kk kristálycukrot. Majd 1-1 cs száraz élesztőt.
  5. A nagytálakba mérjünk ki 400-400 g finomlisztet. A margarint felezzük meg, külön-külön olvasszuk fel (mikróban 2 perc 350 W-on), és öntsük a lisztekre. A tejfölnek is az egyik felét az egyikbe, másikat a másikba kanalazzuk. Majd mindkettőbe ütünk 1-1 tojást. Ha felfutott már az élesztő, ezt is beleönthetjük a tejjel együtt, majd 3-3 kiskanálnyi sót szórunk bele (aki kevésbé szereti ha valami nagyon sós, akkor elég 2-2).
  6. A habverőnek a dagasztó fejét (spirál alakú) használva, keverjük homogénné a két masszát.
  7. Most csak az egyikhez adjunk hozzá egy kis citromborsot, és 1 ek fűszerpaprikát. A másikhoz a zöldfűszereket. Majd a sült hagymát is beletesszük, fele fele arányban. Egyenként jól keverjük össze.
  8. Kb. 15 percig hagyjuk őket kelni. Addig elő lehet készíteni a deszkát és a sodrófát, a sütőlapot, és a sütőpapírt.
  9. Nyújtsuk ki egy kis liszten a zöldfűszeres masszát. Tegyük a tetejére a pirospaprikás masszát és ezen nyújtsuk ki, így alul világosabb, felül a pirosas tészta van.
  10. Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral, picit lisztezzük be. Vágjunk 0,5 cm csíkokat a tésztából, sodorjuk meg, és a két végét a papírra nyomva helyezzük őket el, egymás mellé pár miliméter távolságban. Én egyszerre két adagot sütöttem, összesen 5-6 sütőlapnyi lett.
  11. Reszelt sajttal megszórhatjuk.
  12. 1-1 sütet kb 15 percig sül, 5 perc nagy lángon, a többin kicsin, de ez attól is függ ki hogy szereti, kicsit keményebben (ropisan), vagy puhábban. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5912
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Ajánló

Chips és egyéb más adóval sújtott egészségtelen bolti termék HELYETT! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy húzós, ámde sikeres zh időszak letudtával, sütéssel ünnepeltem. :) Bátyuskám oda van a Harry Potterért, én is szeretem, így jött az ötlet, miért ne lehetne megsütni belőle valamit? :) Hagyma időszak is van, így neki álltam ehhez. Hamar elfogyott, tehát átment a teszten. :) A készítés menetéről találtok fotókat itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...