r
Nosalty Logó

Váratlanvendég-krém -Grízpuding 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Váratlanvendég-krém -Grízpuding 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 2154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 2154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

  • 6 ek lekvár/ dzsem (sötét színű lekvár, pl. áfonya, feketeribizli, ribizli, eper stb.)

Elkészítés

A grízpudinghoz

  1. Búzadarát a tejjel, a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal folytonosan kevergetve megfőzzük.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojások sárgáját, közben a krémet kevergetjük.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, és a krémhez keverjük.
  4. A tálkák aljára 1-1 ek lekvárt teszünk. (Ha nem elég folyós a lekvárunk, kicsit olvasszuk meg.)
  5. A lekvárra kanalazzuk a meleg krémet, majd a tetejét ugyancsak lekvárpöttyel díszítjük.
  6. Amint elkészült, már fogyaszthatjuk is, de hűtve is finom.
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26540
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

Változatosan ízesíthető, díszíthető befőttel, friss gyümölccsel, aszalt gyümölccsel, csokoládékrémmel, lekvárral, fantáziánk és ízlésünk szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendkívül egyszerű, gyors, olcsó krém. 15-20 perc alatt összeállítható. Akár nagyobbacska gyerekek is hozzáfoghatnak a krém elkészítésének. Ahogy a neve is utal rá, váratlan vendégeinket is megkínálhatjuk vele, ha hagynak a bejelentkezés és megérkezésük között egy kis időt, hogy elkészítsük:) A krém valójában nem más, mit tejbegríz tojással gazdagítva. Változatosan ízesíthető, díszíthető. Most a jól bevált nagy kedvenccel, feketeribizli lekvárral tálaltam. A krém ötlete Horváth Ilona Szakácskönyvéből származik. Az elkészítést tovább egyszerűsítettem. Ez a mennyiség 6-8 adaghoz elég.

Hozzávalók

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...