r
Nosalty Logó

Vaníliás/karamellás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Vaníliás/karamellás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Összesen 1285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Összesen 10278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    460.3 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7547.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    1953 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    2303 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1319.7 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3274 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1939 micro
Összesen 10278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, a langyos vajjal és a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk.
  2. Rugalmas, nem ragadós tésztát kapunk (szükség szerint + pár dkg liszttel), majd fél óráig pihentetjük.
  3. A cipót negyedeljük, téglalapra nyújtjuk, tepsi hátulján a négy lapot egyenként 10 percig sütjük.
  4. A kész ,kihűlt lapokat ízlés szerint megtöltjük 1l tejből készült vaníliás vagy 1 l tejből készült karamellás krémmel.
  5. Vaníliás krém elkészítése:
  6. A tojásokat szétválasztjuk, a tejet feltesszük lassan melegedni a darabka vaníliával.
  7. A sárgákat kikeverjük a cukorral, kanalanként a liszttel. Közben a melegedő tejből adagolunk hozzá, és tovább keverjük.
  8. Hőkiegyenlítésre törekszünk, a tojásos masszát beletesszük a kb. azonos hőmérsékletű meleg tejbe, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  9. Ha kissé kihűlt, beledobjuk a vajat, addig keverjük, míg elolvad.
  10. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a vaníliás alapba.
  11. Karamellás krém elkészítése:
  12. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük tejjel, megvárjuk, míg felforr, elolvad benne a karamell.
  13. A karamellás tejjel dolgozunk tovább, ha visszahűl. Innentől az ügymenet azonos a vaníliás krémnél leírtakkal.
  14. A kész, tetszőleges krémmel megkenjük a lapokat, a tetejét csokimázzal vonjuk be.
  15. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 52094
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkorom kedvenc sütije (főként a karamelles verzió), receptje Anyukámtól származik. Macerás elkészíteni, no meg egy-két szelet szerintem kiteszi a napi ajánlott kalóriabevitel tetemes részét, de sajnos ez a süti ellenállhatatlan!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...