r
Nosalty Logó

Vaníliás zabpehelyfelfújt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vaníliás zabpehelyfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 2065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel, majd felrakjuk főni. Folyamatos kevergetés mellett főzzük kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt, és keverjük jól el. Fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját keverjük habosra a xilittel és a vaníliával.
  3. A mazsolákat áztassuk be a rumba (ha alkoholmentesen szeretnénk, akkor vízbe).
  4. A kihűlt zabpelyhes masszát keverjük össze a tojásos masszával és a lecsepegtetett mazsolával.
  5. A tojások fehérjéit verjük fel kemény habbá. Majd óvatosan forgassuk bele a masszánkba.
  6. 12 darabos muffin sütőformát kikenünk kókuszzsírral és kilisztezzük, majd ebbe elosztva töltjük a masszánkat.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ne ijedjünk meg, ha a felfújtunk közepe beesik, ez a normális.
  8. A felfújtakat hagyjuk egy kicsit hűlni, majd borítsuk ki a formából. A közepén keletkezett mélyedésbe helyezzük a tetszőleges felkockázott gyümölcsöket, majd meglocsoljuk egy kis málnaszörppel. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5354
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját szerzemény! :) Néhány kísérlet és elkészült egy szuper desszert. :) Tej- és cukormentes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...