Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kekszes réteghez
-
30g kekszmorzsa126 kcal
-
5 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
20g tej11 kcal
A túrós réteghez
-
25g sovány túró24 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A vaníliás réteghez
-
34 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
60g tej34 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A tetejére
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
460
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kekszes réteghez
-
300g kekszmorzsa1257 kcal
-
46 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
200g tej112 kcal
A túrós réteghez
-
250g sovány túró235 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A vaníliás réteghez
-
343 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
4592
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kekszes réteghez
-
13.8g kekszmorzsa58 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
9.2g tej5 kcal
A túrós réteghez
-
11.5g sovány túró11 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A vaníliás réteghez
-
4.1g vaníliás pudingpor16 kcal
-
9.2g habtejszín27 kcal
-
27.6g tej15 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A tetejére
-
9.2g habtejszín27 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
460
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.4 g
Zsír
-
Összesen 283.3 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 829 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3692.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 1416 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 1540 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.9 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 438.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 2117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
4592
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
211
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A kekszes réteghez
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg vaj
-
2 dl tej
A túrós réteghez
-
25 dkg sovány túró
-
2 citromból nyert citromhéj
A vaníliás réteghez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl habtejszín
-
6 dl tej
A tetejére
-
2 dl habtejszín
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A kekszes réteghez
- Először a pudingot főzzük meg, de csak 6 dl tejjel, hogy keményebb krém legyen. Hagyjuk hűlni, és inkább a végén édesítjük, mert vannak olyan édesítőszerek, amik hő hatására elvesztik az édesítőhatásukat.
- A kekszes réteg hozzávalóit összegyúrjuk, úgy a legjobb, ha a vaj lágy. Annyi tejet teszünk hozzá, míg egy kissé keményebb, de nyújtható masszát nem kapunk.
- Egy kb. 28 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és belenyomkodjuk a kekszes masszát, majd egy pohár segítségével egyforma vastagságúra nyújtjuk.
- A túrót szétnyomkodjuk egy villával, belereszeljük a citromhéjat és édesítjük. (Én egy kis citromlevet is nyomtam bele.:))
- A 2 dl tejszínt felverjük, és ezzel lazítjuk a túrót. Rásimítjuk a kekszes rétegre. A vaníliás réteghez való 2 dl tejszínt együtt is felverhetjük a túrós réteghez való tejszínnel, és kettévehetjük.
- A már kihűlt pudingba beleforgatjuk a habot, és ez lesz a harmadik réteg. A tetejére való tejszínt a vanília aromával és édesítővel kemény habbá verjük, majd ezt is a formába simítjuk.
- Hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára, hogy jó hideg legyen. A tetejére kakaóport vagy esetleg gyümölcsöt is tehetünk.
- Tepsi mérete: 28
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 1898
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 428706
- Feltöltés dátuma: 2014. július 23.
Ajánló
Nagyon finom, krémes édesség, könnyű elkészíteni, és a tejszín zsírosságát leszámítva alakbarát összetevőkből áll. Ha a vaníliás réteget felezzük, a túrósat duplázzuk, akkor egy igazi nyári, hűsítő édesség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az interneten találtam az alapreceptet, és egyből azon kezdtem el gondolkozni, hogy milyen módon tudnám elkészíteni úgy, hogy egy viszonylag egészségesebb sütit kapjak. Nem volt nehéz dolgom, néhány összetevőt kellett csak kicserélnem. Aki egy zsírban, cukorban úszó süteményt szeretne, elkészítheti hagyományos keksszel, cukorral, illetve a főzés nélküli vaníliás krémporokkal. Aki viszont vigyáz az alakjára, de nem szeretne lemondani a habos, krémes édességekről, annak itt a tökéletes alternatíva.