r
Nosalty Logó

Vaníliás torta étcsokidísszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kuchen
Vaníliás torta étcsokidísszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    260 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4489.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.2 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2233 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2295 micro
Összesen 6040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előszőr a krémet készítjük el. A lisztet és a cukrot elkeverjük egy lábasban, mert amikor a tejet apránként hozzáadagoljuk, sokkal könnyebben lehet csomómentesen elkeverni. Ha ezzel megvagyunk sűrű krémet főzünk, de folyamatosan kell keverni, nehogy leégjen. Amikor kész, akkor tesszük bele a vaníliás cukrot, és hagyjuk kihűlni.
  2. Begyújtjuk a sütőt és elkészítjük a tésztát.
  3. A torta 3 lapból áll (én laponként szoktam sütni). Laponként3 egész tojást 6 ek porcukorral fehéredésig keverünk, majd a masszába csomómentesen belekeverünk a6 ek lisztet.
  4. Zsírozott, lisztezett torta formába öntjük a tésztát, és lassú tűzön tűpróbáig sütjük. Csak az alját kenjük ki (én az oldalát nem szoktam).
  5. A másik két lapot is elkészítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Amikor a vaníliás krémalap kihűlt, a 20 dkg margarint kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a krémet.
  7. Az elkészült krémmel a kihűlt tortalapokat megtöltjük, és teljesen bevonjuk. Tetszőleges rózsákat nyomunk a tetejére a krémből.
  8. Az oldalát bevonjuk a tortadarával, a krémrózsákat megolvasztott csokoládéból rajzolt formákkaldíszítjük.
  9. A csokoládéformátúgy készítjük, hogy a megolvasztott csokoládéval mintákat rajzolunk egy sütőpapírra, ha megszilárdult, óvatosan le kell venni a papírról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11195
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kuchen 1 recept

A fiam a születésnapjára vaníliás tortát kért, mert az iskolában a farsangon belelépett egy vaníliás tortaszeletbe, ami nagyon jól nézett ki. A torta nem drága, egyszerű, de nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...