r
Nosalty Logó

Vaníliás-tejfölös szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kenvelo
Vaníliás-tejfölös szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    341.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3965 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.9 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1729 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 6637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítsük el: A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk legalább langyosra kihűlni, időközönként keverjünk egyet rajta, hogy ne bőrösödjön meg hűlés közben a teteje.
  2. Majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel simára dolgozzuk.
  3. Tészta elkészítése: A liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk addig, amíg összeáll a tészta, majd felezzük el.
  4. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. (Én úgy csináltam, hogy az első lapot kinyújtottam, és a tepsiben a tepsi méretéhez nyomkodtam, kézzel könnyel alakítható, mert lágyabb a tészta. Majd óvatosan feltekertem és kivettem, ez lesz a krém tetején. A másik részt szintén kinyújtottam, és eligazítottam a tepsiben. Rá a krém, és befedtem.)
  5. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 25-30 perc alatt süssük készre.
  6. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém megszilárdulhasson.
  7. Szeletelés előtt szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34×23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33722
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-tejfölös szelet
Kenvelo 17 recept

Nagyon könnyen elkészíthető, és isteni finom süti... :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...