r
Nosalty Logó

Vaníliás pudinggal töltött briós

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Vaníliás pudinggal töltött briós
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

607
Kalória
14.4g
Fehérje
88.4g
Szénhidrátok
20.5g
Zsír
49.5g
Víz
104.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
9.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    395.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1247 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 4837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. A felfuttatott élesztős tejet kenyérsütőgép üstjébe öntjük, és a következő sorrendben hozzáadjuk a többi alapanyagot: tejföl, tejszín, joghurt, tojássárgája, cukor, vaníliakivonat, citruspor, levendulaszirup, olvasztott vaj, liszt, só (a lényeg, hogy mindig alulra kerüljön a folyadék, középre a liszt, legfelül a só).
  3. A dagasztóprogramot meggyúratjuk, megkelesztjük a tésztát (1,5 óra).
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, elosztjuk 16 részre, melyekből kis cipócskákat formálunk.
  5. Közben a 4 dl tejet, a pudingport és az őrölt kardamomot robotgéppel készre keverjük.
  6. Egy adag tésztát kinyújtunk kb. 27-28 cm x 10 cm vékony téglalappá, és a téglalap alsó, hosszú oldalára felkenünk kb. 1 ek-nyi pudingot. A tésztát felsodorjuk, hogy a töltelék belül legyen, majd csiga formában feltekerjük úgy, hogy a "fejét" kiemelve, a többi tésztát köré tekerjük, majd a tészta végét a csiga alá behajtjuk.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük egymástól jó távol őket, megkenjük tojással.
  8. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük (2 tepsi lett belőle).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

Kedves kolléganőm, Angéla mesélte, mennyire szereti a pudingos brióst. Hát megleptem vele. Remélhetőleg a sikerre való tekintettel a hétvégén Ő is elkészíti családjának ezt a finomságot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!