Vaníliás pudinggal töltött briós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g méz10 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
-
1g citruspor0 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
3 kcal
-
2g sikér6 kcal
A töltelékhez
-
50g tej28 kcal
-
21 kcal
-
1 kcal
Összesen
607
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
40g tojássárgája129 kcal
-
25g méz76 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
120g joghurt73 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0 kcal
-
30g levendulaszirup85 kcal
-
5g citruspor0 kcal
-
80g xilit192 kcal
-
0g só0 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
12g sikér44 kcal
A töltelékhez
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
6 kcal
Összesen
4837
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
1.3g méz4 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
5.3g habtejszín15 kcal
-
5.3g tejföl10 kcal
-
6.4g joghurt4 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
1.6g levendulaszirup4 kcal
-
0.3g citruspor0 kcal
-
4.2g xilit10 kcal
-
0g só0 kcal
-
37.1g finomliszt135 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
0.6g sikér2 kcal
A töltelékhez
-
21.2g tej12 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0.1g zöld kardamom0 kcal
Összesen
254
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
607
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.8 g
Zsír
-
Összesen 163.7 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 835 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3377 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 1102 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1313 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 707.5 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 395.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1272 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 1247 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
4837
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojássárgája
-
1 ek méz
-
1 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
1 dl tejföl
-
1.2 dl joghurt
-
10 dkg vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 ek levendulaszirup
-
0.5 ek citruspor
-
8 dkg xilit
-
1 csipet só
-
70 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 ek sikér
A töltelékhez
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 tk zöld kardamom
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejbe keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
- A felfuttatott élesztős tejet kenyérsütőgép üstjébe öntjük, és a következő sorrendben hozzáadjuk a többi alapanyagot: tejföl, tejszín, joghurt, tojássárgája, cukor, vaníliakivonat, citruspor, levendulaszirup, olvasztott vaj, liszt, só (a lényeg, hogy mindig alulra kerüljön a folyadék, középre a liszt, legfelül a só).
- A dagasztóprogramot meggyúratjuk, megkelesztjük a tésztát (1,5 óra).
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, elosztjuk 16 részre, melyekből kis cipócskákat formálunk.
- Közben a 4 dl tejet, a pudingport és az őrölt kardamomot robotgéppel készre keverjük.
- Egy adag tésztát kinyújtunk kb. 27-28 cm x 10 cm vékony téglalappá, és a téglalap alsó, hosszú oldalára felkenünk kb. 1 ek-nyi pudingot. A tésztát felsodorjuk, hogy a töltelék belül legyen, majd csiga formában feltekerjük úgy, hogy a "fejét" kiemelve, a többi tésztát köré tekerjük, majd a tészta végét a csiga alá behajtjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük egymástól jó távol őket, megkenjük tojással.
- Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük (2 tepsi lett belőle).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33x2
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5095
- Feltöltés dátuma: 2012. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Kedves kolléganőm, Angéla mesélte, mennyire szereti a pudingos brióst. Hát megleptem vele. Remélhetőleg a sikerre való tekintettel a hétvégén Ő is elkészíti családjának ezt a finomságot.