r
Nosalty Logó

Vaníliás pudinggal töltött briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Vaníliás pudinggal töltött briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1247 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 4837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. A felfuttatott élesztős tejet kenyérsütőgép üstjébe öntjük, és a következő sorrendben hozzáadjuk a többi alapanyagot: tejföl, tejszín, joghurt, tojássárgája, cukor, vaníliakivonat, citruspor, levendulaszirup, olvasztott vaj, liszt, só (a lényeg, hogy mindig alulra kerüljön a folyadék, középre a liszt, legfelül a só).
  3. A dagasztóprogramot meggyúratjuk, megkelesztjük a tésztát (1,5 óra).
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, elosztjuk 16 részre, melyekből kis cipócskákat formálunk.
  5. Közben a 4 dl tejet, a pudingport és az őrölt kardamomot robotgéppel készre keverjük.
  6. Egy adag tésztát kinyújtunk kb. 27-28 cm x 10 cm vékony téglalappá, és a téglalap alsó, hosszú oldalára felkenünk kb. 1 ek-nyi pudingot. A tésztát felsodorjuk, hogy a töltelék belül legyen, majd csiga formában feltekerjük úgy, hogy a "fejét" kiemelve, a többi tésztát köré tekerjük, majd a tészta végét a csiga alá behajtjuk.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük egymástól jó távol őket, megkenjük tojással.
  8. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük (2 tepsi lett belőle).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5092
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás pudinggal töltött briós
Évi néni 1830 recept

Kedves kolléganőm, Angéla mesélte, mennyire szereti a pudingos brióst. Hát megleptem vele. Remélhetőleg a sikerre való tekintettel a hétvégén Ő is elkészíti családjának ezt a finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...