r
Nosalty Logó

Vaníliás pillangó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás pillangó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    2110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához az élesztőt egy kis tejben egy pici cukorral felfuttatjuk. Míg ez tart, a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. A lisztet, a tejet kissé megmelegíthetjük, a vajat felolvasztjuk.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és rugalmas, a kézhez nem tapadó tésztát gyúrunk belőle.
  4. 20 percig meleg helyen kelesztjük, egyszer átgyúrjuk, majd újból kelesztjük további 20 percig. A tészta akkor jó, amikor már legalább kétszeresére kelt, és szép sima a felülete.
  5. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tetszés szerinti vanília aromát.
  6. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, nagyjából ujjnyi vastagságúra. Megkenjük a vaníliás töltelékkel, majd feltekerjük. Így egy hosszú tekercset kapunk, amit hosszúkás, trapéz alakra felvágunk. A trapézok közepét egy fakanál nyelével vagy egy kés életlen felével hosszanti oldalán benyomjuk. Így kapjuk a pillangóra emlékeztető formát.
  7. A pillangókat vajazott, lisztezett tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6865
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vaníliás pillangót a páromnak sütöttem, mikor elutazott. Gondoltam, ez is lesz olyan finom útravaló, mint a hamuban sült pogácsa:)! Kicsit sajnáltam, hogy sütés közben még tovább kelt a süti, és így elveszítette igazi pillangó alakját, de az ízén a formája igazán semmit sem változtatott:)!!!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...