r
Nosalty Logó

Vaníliás panna cotta narancsöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Malacka
Vaníliás panna cotta narancsöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 528 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 2647 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 528 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    475 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1683 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2647 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Elkészítés

A panna cotta-hoz

  1. A zselatinlapokat beleáztatjuk a hideg tejbe.
  2. Egy lábosba tesszük a narancs héjat, cukrot és vaníliát. Felöntjük 400 ml tejszínnel és felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg 2/3-ra sűrűsödik.
  3. Közben kivesszük a zselatinlapot a tejből, a tejet megmelegítjük. Visszatesszük bele a zselatint. Addig keverjük, míg fel nem olvad. Majd beleöntjük a tejszínbe és elkeverjük. A maradék tejszínt lazán felverjük, és óvatosan a dermedő folyadékba keverjük.
  4. Tálakba öntjük, és legalább 5 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Amíg szilárdul, elkészítjük az öntetet. Karamellizáljuk a cukrot egy serpenyőben, majd öntsük fel a narancslével és a likőrrel. Kis lángon kevergetve főzzük addig, míg szirupos állagú nem lesz. Kész:)
  6. A kihűlt panna cottát borítsuk tányérra. Lazítsuk meg a szélét egy késsel, és merítsük a tálat egy pillanatra forró vízbe. Kanalazzuk rá a narancsöntetet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6053
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Malacka 28 recept

Ezer éve kinéztem ez a receptet a Good Food magazinban, és a hétvégén sikerült zselatinlapra szert tennem, úgyhogy nem volt kérdés, mit készítek belőle:)

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...