Vaníliás linzer angol linzi tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g szilvalekvár26 kcal
Összesen
550
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g szilvalekvár155 kcal
Összesen
3304
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
38.3g finomliszt139 kcal
-
25.5g vaj183 kcal
-
12.8g porcukor49 kcal
-
7.7g tojássárgája25 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.8g citromhéj0 kcal
-
12.8g szilvalekvár20 kcal
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
550
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 181.1 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1081 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1572.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 805 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.6 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 104.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1597 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 1565 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 711 micro
Összesen
3304
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
421
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
-
1 tk sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg szilvalekvár
Elkészítés
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. A tojások sárgáját összekeverjük, és teflonos serpenyőben olaj nélkül gyengére megsütjük (teflonos serepenyő hiányában tűzálló tálban, sütőben is süthetjük), majd szitán áttörjük.
- A vajas liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a szitán áttört tojássárgáját, a vaníliás cukrot, vanília aromát, az egy citrom reszelt héját és a kevés lisztben elkevert sütőport. Addig gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll.
- Fél órát hűtőben pihentetjük.
- A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.
- Tepsire helyezzük őket, és előmelegített sütőben nagyjából 10 percig sütjük. A kész linzereket lekvárral ragasztjuk össze, és még melegen megszórjuk egy kis vaníliás cukorral elkevert porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 7365
- Feltöltés dátuma: 2013. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az első teljes egészében saját recetem!:) Így lassan a cukrásztanfolyam közepe felé közeledvén úgy gondoltam, hogy ideje valamivel előállnom, amire már bátran mondhatom: "Az én receptem!" Különlegességét az adja, hogy nem sima, sárga linzi tésztából, hanem angol linzi tésztából készítettem, amihez a tojások sárgáját meg kellett sütni. A másik érdekesség, hogy a mintát a tetejére úgy készítettem, hogy egy kisebb csipketerítőt helyeztem a tésztára, majd sodrófával többször átsodortam rajta. Igaz, a sütés közben - valószínűleg a sütőpor miatt is - kissé elvesztette a mintát, de az ízén ez mit sem változtatott!! :) :)