r
Nosalty Logó

Vaníliás linzer angol linzi tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás linzer angol linzi tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 3304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. A tojások sárgáját összekeverjük, és teflonos serpenyőben olaj nélkül gyengére megsütjük (teflonos serepenyő hiányában tűzálló tálban, sütőben is süthetjük), majd szitán áttörjük.
  2. A vajas liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a szitán áttört tojássárgáját, a vaníliás cukrot, vanília aromát, az egy citrom reszelt héját és a kevés lisztben elkevert sütőport. Addig gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll.
  3. Fél órát hűtőben pihentetjük.
  4. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.
  5. Tepsire helyezzük őket, és előmelegített sütőben nagyjából 10 percig sütjük. A kész linzereket lekvárral ragasztjuk össze, és még melegen megszórjuk egy kis vaníliás cukorral elkevert porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7365
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első teljes egészében saját recetem!:) Így lassan a cukrásztanfolyam közepe felé közeledvén úgy gondoltam, hogy ideje valamivel előállnom, amire már bátran mondhatom: "Az én receptem!" Különlegességét az adja, hogy nem sima, sárga linzi tésztából, hanem angol linzi tésztából készítettem, amihez a tojások sárgáját meg kellett sütni. A másik érdekesség, hogy a mintát a tetejére úgy készítettem, hogy egy kisebb csipketerítőt helyeztem a tésztára, majd sodrófával többször átsodortam rajta. Igaz, a sütés közben - valószínűleg a sütőpor miatt is - kissé elvesztette a mintát, de az ízén ez mit sem változtatott!! :) :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...