Vaníliás krémtúró házilag
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
218
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1746
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
7.1g tojássárgája23 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
35.7g tej20 kcal
-
0g só0 kcal
-
44.6g tehéntúró66 kcal
-
2g mazsola6 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
156
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.4 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
218
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5090.9 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 974 mg
-
Vas 1003 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 1296 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.6 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 401.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 600 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 659 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 875 micro
Összesen
1746
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.7 g
-
Cink 116 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 54 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
156
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
4 db tojássárgája
-
4 dl tej
-
1 csipet só
-
50 dkg tehéntúró
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra.
- Keverjük hozzá a pudingport, majd egy kevés tejjel lazítsuk fel.
- A maradék tejet a sóval forraljuk fel, majd a tojásos keveréket öntsük bele, és főzzük sűrűre. Kb. 2-3 perc. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a kihűlt pudingos alapot, majd bormixerrel mixeljük simára. Vagy teljesen simára, vagy kicsit darabosra, úgy rusztikusabb.
- 8 kis tálkát készítsünk elő. 4-be tegyünk simán a vaníliás krémtúróból, majd a maradékba keverjünk bele ízlés szerint mazsolát, és osszuk el a másik 4 kis tálkába.
- Díszítsük mazsolával és/vagy mentalevéllel a tetejét, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk hűlni 2-3 órát. Fogyasszuk jóízűen, jókedvvel. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 334
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 29751
- Feltöltés dátuma: 2016. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Kerestem, kutattam egy finom recept után, mivel imádom. A bolti tele van ízfokozóval, ezért az otthoni nem lesz pont olyan, de nagyon finom!