r
Nosalty Logó

Vaníliás krémmel töltött kakaós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szvikito
Vaníliás krémmel töltött kakaós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5856.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2379 mg
  • Nátrium
    1550 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 3776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral kikeverjük.
  2. 4 ek kakaót, 1 ek lisztet, 1 cs sütőport hozzáadjuk, összekeverjük, majd a tojások felvert habját beleforgatjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapíros tepsiben, hasonlóan mint a piskótát, kisütjük.
  4. Krém: 3 ek lisztet összekeverünk 1 tojással, majd egy diónyi vajjal, és 2 dl tejjel felfőzzük, kihűtjük.
  5. 1 margarint 15 dkg porcukorral és vaníliás cukorral kikeverünk, és a főzött habarással összekeverjük. Két részre osztjuk és a felét a kihűlt tésztára kenjük, a másik felébe 2 ek kakaót teszünk, és a sárga krémre kenjük. Feltekerjük, fóliába rakjuk, kis időre hideg helyre tesszük, majd szeleteljük.
  6. Nagyon finom, nagyon szép, nem túl édes és 4 kanál liszt van csak benne. Jó falatozást kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22994
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás krémmel töltött kakaós sütemény
Szvikito 2 recept

Ez a nem lehet abbahagyni kategória... A család kedvence, mert gyorsan elkészül, kellemesen édes. Szép és minden sütéskor más alakzat jön létre a szeleteléskor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...