Vaníliás kosárkák sült habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
13g margarin90 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A pudingos krémhez
A sült habhoz
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
2g cukor6 kcal
A díszítéshez
-
25g gránátalma12 kcal
Összesen
318
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
150g margarin1076 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A pudingos krémhez
A sült habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
20g cukor77 kcal
A díszítéshez
-
300g gránátalma139 kcal
Összesen
3802
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
10.5g margarin75 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
13.9g cukor54 kcal
-
20.9g finomliszt76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A pudingos krémhez
-
20.9g tej12 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
A sült habhoz
-
2.8g tojásfehérje1 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
A díszítéshez
-
20.9g gránátalma10 kcal
Összesen
265
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
318
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 142.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 576.1 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 251.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 1300 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
3802
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g margarin
-
2 db tojássárgája
-
200 g cukor
-
300 g finomliszt
-
1 teáskanál fahéj
A pudingos krémhez
-
3 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A sült habhoz
-
1 db tojásfehérje
-
2 ek cukor
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Olvasszuk föl a margarint, keverjük össze a tojássárgákkal, cukorral, liszttel és 1 ek fahéjjal. Gyúrjuk össze egy labdává.
- Használjunk muffin formákat (24 db), kenjük ki margarinnal, szórjuk be liszttel.
- Nyújtsuk ki a tésztát, és egy pohárral vagy kör alakú tésztakiszúróval vágjunk ki belőle köröket. Nyomkodjuk bele a formákba kosár alakra.
- Süssük meg előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (180 fokon, hőlégkeverésen, ha lehet).
- Közben a tejjel, cukorral főzzünk meg egy vaníliás pudingot (én habverővel kevergettem közben, így könnyedebb, habosabb állagú lett a puding).
- Ha készen vannak a kosárkák, egy-egy evőkanálnyi pudinggal töltsük meg.
- Egy kis cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
- Kanalazzuk a kosárkák tetejére, és süssük még 5 percig, hogy megsüljön rajta a hab is.
- Én gránátalma magokkal díszítettem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1913
- Feltöltés dátuma: 2013. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szeretem a kis desszerteket, könnyen tálalhatóak és csinosak. :) Finom volt, hamar elfogyott, a tésztája inkább kekszes állagú. Több kép a készítésről a blogomon.