r
Nosalty Logó

Vaníliás kosárkák sült habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás kosárkák sült habbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Összesen 3802 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.1 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3802 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Olvasszuk föl a margarint, keverjük össze a tojássárgákkal, cukorral, liszttel és 1 ek fahéjjal. Gyúrjuk össze egy labdává.
  2. Használjunk muffin formákat (24 db), kenjük ki margarinnal, szórjuk be liszttel.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát, és egy pohárral vagy kör alakú tésztakiszúróval vágjunk ki belőle köröket. Nyomkodjuk bele a formákba kosár alakra.
  4. Süssük meg előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (180 fokon, hőlégkeverésen, ha lehet).
  5. Közben a tejjel, cukorral főzzünk meg egy vaníliás pudingot (én habverővel kevergettem közben, így könnyedebb, habosabb állagú lett a puding).
  6. Ha készen vannak a kosárkák, egy-egy evőkanálnyi pudinggal töltsük meg.
  7. Egy kis cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
  8. Kanalazzuk a kosárkák tetejére, és süssük még 5 percig, hogy megsüljön rajta a hab is.
  9. Én gránátalma magokkal díszítettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1913
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a kis desszerteket, könnyen tálalhatóak és csinosak. :) Finom volt, hamar elfogyott, a tésztája inkább kekszes állagú. Több kép a készítésről a blogomon.

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...