r
Nosalty Logó

Vaníliás kocka Somikatus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Vaníliás kocka Somikatus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    407.9 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3876 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 5104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. 10 dkg margarint mikróban néhány másodperc alatt felolvasztunk.
  3. A tészta további összetevőit (liszt, cukor, tojás, szódabikarbóna, vaníliás cukor, citromhéj) egy tálba öntjük, hozzáadjuka felolvasztott margarint, majd az egészet jól összekeverjük.
  4. Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta masszáját beleöntjük, majd egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk.
  5. A tésztát kb. 20 percre sütőbe tesszük, majd amikor megsült, lehúzzukróla a sütőpapírt, és megvárjuk, amíg kihűl.
  6. Ameddig a tészta sül, elkészítjüka krémet.Feltesszükmelegedni a tejet, 2 cs pudingport elkeverünk 3 ek cukorral, kis tejjel, majd a langyos tejhez öntjük, és folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük. Hagyjukteljesen kihűlni, majd amikor kihűlt, hozzáöntjüka rumaromátés a margarint. Robotgéppel simára keverjük.
  7. Amikor a tészta isés a krém is kihűlt, elővesszüka tejszínt. Belekeverjüka cukrot, vaníliás cukrotés habfixálót, majd kemény habbá verjük.
  8. A kész tejszínből 2 evőkanállal belekeverünk a vaníliás krémbe.
  9. A süti tésztáját megkenjüka vaníliás krémmel, majd a tejszínnel. A tetejét kakaóporral díszítjük.
  10. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd éles nagy késsel kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 22188
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

A vanília örök klasszikus, soha nem fogom megunni. Vendégségbe menet előtti délután találtam ki, hogy viszek valami fincsi sütit. Ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...