r
Nosalty Logó

Vaníliás kavicskeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Vaníliás kavicskeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 3207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a sóval a kétféle cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az előzőleg hűtőből kivett lágy margarint. Jól elkeverjük.
  2. Kimérjük a kefírt hozzá, majd a két fajta lisztet is. Végül a sütőport adjuk hozzá. Sima tésztát gyúrunk belőle.
  3. Enyhén lisztezett deszkán, kinyújtjuk 5 mm vastagságúra. Kiszaggatjuk, kicsit ovális alakúra igazítjuk.
  4. Egy kis habverő csúcsát belemártunk a cukrozatlan kakaóporba, majd a kekszünkbe belenyomjuk enyhén. Így alakul ki a minta.
  5. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, és 190 C-fokon megsütjük kb. 20 perc alatt. Utána fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 119
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 02.

Ajánló

Szerintem a gyerekek örülnek neki, ha ilyen kekszeket készíthetnek, és még finomak is!!!A nap bármely időszakában lehet eszegetni!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én mikor kész lettem a kis kekszekkel, rájöttem, hogy úgy néznek ki mint a laposabb kavicsok. Ezért is neveztem el így, és a képre tettem egy igazi kavicsot is a kekszek közé.... :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...