r
Nosalty Logó

Vaníliás dióssüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás dióssüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 4387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4446.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 4387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük.
  2. A kikevert masszához adjuk a darált diót, a csokoládé kb. 2/3-át lereszelve és a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amit a sütőporral elkevert liszttel együtt felváltva, könnyedén a tésztába keverünk.
  4. Kivajazott és liszttel meghintett sütőformába vagy tepsibe öntjük a tésztát és a maradék csokoládét a tetejére reszeljük.
  5. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (kb. 170 fokon) sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy ragad-e a közepe.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 25883
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 16.

Ajánló

Az eredeti recept szerint a kihűlt tortát kiborítjuk, kettévágjuk és megkenjük tetszés szerinti lekvárral. A tetejét vaníliás mázzal bevonjuk és a mázba mártott dióbéllel díszítjük. A nagymamám most csak porcukorral hintette.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám hozta ezt a sütit a legutóbbi látogatásakor. Isteni finom volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...