r
Nosalty Logó

Vaníliás, csokoládés süti kávés-gesztenyés ágyon sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Vaníliás, csokoládés süti kávés-gesztenyés ágyon sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

gesztenyés alj

vaníliás, csokoládés krém

összeállítás

Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

gesztenyés alj

vaníliás, csokoládés krém

összeállítás

Összesen 5875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

gesztenyés alj

vaníliás, csokoládés krém

összeállítás

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.2 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2089 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 5875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

gesztenyés alj

vaníliás, csokoládés krém

összeállítás

Elkészítés

gesztenyés alj

  1. A háztartási kekszet összeaprítjuk. (Tördeléssel vagy valamilyen segédeszközzel ütögetve.)
  2. A kávét elegyítjük a vaníliás cukorral, és megöntözzük vele a kekszeket. A gesztenyemasszával jól átforgatjuk.

vaníliás, csokoládés krém

  1. A két csomag vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, és a 6 dl tejből elvéve, simára keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet is, és folytonos keverés közben besűrítjük mérsékelt tűzön. Mikor langyos, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a margarint, amivel alaposan elkeverjük.
  2. Kettévesszük a krémet, és egyik felébe beletördeljük a tejcsokoládét, és kevergetve felolvasztjuk (így lesz ebből csokoládés krém).

összeállítás

  1. A gesztenyés kekszet szépen egyenletesen, egy papírral ellátott tálcára nyomkodjuk, téglalap alakban, hogy egyben legyen. Rákenjük a kihűlt vaníliás krémet.
  2. A babapiskótákat egyesével tejben megforgatjuk, majd kirakjuk a vaníliás krémre. Erre kerül a tejcsokoládés krém, amit egyenletesen rákenünk.
  3. Tetejére tetszés szerinti díszeket teszünk. Hagyjuk pár órát összeérni, puhulni, majd szeletelhetjük. Jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11231
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 14.

Ajánló

Szerintem ez a desszert nyugodtan készülhet karácsonyra is, aki nem akar sütögetni!! Vagy bármilyen más alkalomra is jó édesség lehet!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem mindenki híve a süteménysütésnek!! Épp ez a sütemény azoknak való, akik sütés nélkül szeretnének finom és krémes desszertet felszolgálni, fogyasztani. Gesztenyés, kávés ízek keverednek vaníliakrémes, csokoládés aromákkal.....teljes az összhang!!!! :-)))

Hozzávalók

gesztenyés alj

vaníliás, csokoládés krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...