r
Nosalty Logó

Vaníliás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Vaníliás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltéshez

Összesen 1090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltéshez

Összesen 4365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltéshez

Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3308 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 4365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél dl langyos tejben, melybe 1 tk cukrot tettünk, felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez keverjük a sót és a cukrot, a megkelt élesztőt, és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz (ez kb. 3 dl), közepesen lágy tésztát dagasztunk utoljára hozzákeverve az olvasztott margarint.
  3. Letakarva, langyos helyen jó 1,5-szeresére kelesztjük. Ez kb. 30 perc.
  4. Ha megkelt, ujjnyi vékony, nagy téglalappá nyújtjuk.
  5. Vastagon megkenjük olvasztott margarinnal, majd egyenletesen eloszlatva rászórjuk a vaníliás cukrot és a cukrot.
  6. Lazán feltekerjük, majd éles késsel kb. 16 darabra vágjuk.
  7. Tepsibe rendezzük, és a csigák oldalait megkenjük olvasztott margarinnal, tetejüket pedig tojással. (Lehet a tetejüket tojás helyett olvasztott margarinnal kenni, akkor nem sülnek olyan pirosra, viszont teljesen tojásmentes lesz a süti. ) Legvégül kristálycukorral jól megszórjuk őket, és mehet az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35x3
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 410
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 60665
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 31.

Ajánló

Valami tartalmas leves mellé kitűnő második fogás, de vendégvárásra is nagyon bevált, főleg, ha frissen készült, és még langyosan kóstolhatják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első tepsivel úgy készült, hogy kakaós csigát szerettem volna sütni, de nem volt otthon kakaópor. Mivel a tészta már kész volt, gyorsan ki kellett találni valamit, így került bele "csak" vaníliás cukor. Azóta nálunk sokkal nagyobb kedvenc, mint a kakaós változata. A tetején meg az alján egy picit karamellizálódik a cukor, és ez az íz a vaníliával keverve nagyon finom. Talán a kürtős kalácséhoz tudnám leginkább hasonlítani.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...