Vaníliás csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
23g margarin161 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
75g tej42 kcal
A töltéshez
Összesen
1090
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g margarin645 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
300g tej168 kcal
A töltéshez
-
100g margarin717 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
4365
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
46.7g finomliszt170 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
7g margarin50 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.3g élesztő2 kcal
-
23.4g tej13 kcal
A töltéshez
-
7.8g margarin56 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
Összesen
339
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 290 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1090
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 165.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3308 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 758 mg
-
Nátrium 1727 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636.6 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1556 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 1459 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1159 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
4365
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
339
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
1 kk só
-
3 dkg élesztő
-
3 dl tej
A töltéshez
-
8 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- Fél dl langyos tejben, melybe 1 tk cukrot tettünk, felfuttatjuk az élesztőt.
- A liszthez keverjük a sót és a cukrot, a megkelt élesztőt, és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz (ez kb. 3 dl), közepesen lágy tésztát dagasztunk utoljára hozzákeverve az olvasztott margarint.
- Letakarva, langyos helyen jó 1,5-szeresére kelesztjük. Ez kb. 30 perc.
- Ha megkelt, ujjnyi vékony, nagy téglalappá nyújtjuk.
- Vastagon megkenjük olvasztott margarinnal, majd egyenletesen eloszlatva rászórjuk a vaníliás cukrot és a cukrot.
- Lazán feltekerjük, majd éles késsel kb. 16 darabra vágjuk.
- Tepsibe rendezzük, és a csigák oldalait megkenjük olvasztott margarinnal, tetejüket pedig tojással. (Lehet a tetejüket tojás helyett olvasztott margarinnal kenni, akkor nem sülnek olyan pirosra, viszont teljesen tojásmentes lesz a süti. ) Legvégül kristálycukorral jól megszórjuk őket, és mehet az előmelegített sütőbe.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x35x3
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 412
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 61063
- Feltöltés dátuma: 2010. július 31.
Ajánló
Valami tartalmas leves mellé kitűnő második fogás, de vendégvárásra is nagyon bevált, főleg, ha frissen készült, és még langyosan kóstolhatják.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Az első tepsivel úgy készült, hogy kakaós csigát szerettem volna sütni, de nem volt otthon kakaópor. Mivel a tészta már kész volt, gyorsan ki kellett találni valamit, így került bele "csak" vaníliás cukor. Azóta nálunk sokkal nagyobb kedvenc, mint a kakaós változata. A tetején meg az alján egy picit karamellizálódik a cukor, és ez az íz a vaníliával keverve nagyon finom. Talán a kürtős kalácséhoz tudnám leginkább hasonlítani.