r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos raffaelló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Julcsi
Vaníliapudingos raffaelló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 5788 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    469 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7256.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    2400 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 5788 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 465 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a cukorral, az olvasztott vajjal és egy kevés aromával elkezdjük melegíteni, ha már szirupos az állaga, hűlni hagyjuk.
  2. Közben a vanília pudingot a tejjel a szokásos módon felfőzzük, folyékony édesítővel (v. cukorral) édesítjük. Ha kész, ezt is hagyjuk hűlni.
  3. A már langyos sziruphoz folyamatos kevergetés mellett, kis adagokban hozzákeverjük a tejport.
  4. A szintén langyos pudingunkat a kész masszához keverjük. (Nem kell aggódni ha keményebb a puding, szépen el fog vegyülni.)
  5. A végén pedig a 20 dkg kókuszreszeléket keverjük hozzá apránként.
  6. A kész masszát min. 2 órára hűtőbe tesszük.
  7. A lehűlt masszánkból kis gombócokat formálunk, mindegyik közepébe egy-egy hántolt mandula kerül, majd kókuszreszelékben alaposan meghempergetjük. Kis méretű süteményes kapszlikban tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 42152
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliapudingos raffaelló
Julcsi 4 recept

Nekem ez a pudingos változat sokkal jobban ízlik, mint a "sima", töményebb változatok. Könnyed, lágy és nagyon vaníliás. Jobb, mint az eredeti!:) Az eredeti receptben 20 dkg cukor szerepelt, én ezt sokallottam, így feleztem. A mandula héját forrázással tudjuk a legegyszerűbben eltávolítani. Tejport találunk a Tescoban, Profiban, ne helyettesítsük kávéfehérítővel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...