Vaníliapudingos-diós sütemény
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
60g finomliszt218 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g tej7 kcal
A töltelékhez
A krémhez
A tetejére
-
10g étcsokoládé55 kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
125g tej70 kcal
A töltelékhez
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
A tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
18.1g finomliszt66 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.8g tej2 kcal
A töltelékhez
A krémhez
-
30.1g tej17 kcal
-
4.1g vaníliás pudingpor15 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
7.5g margarin54 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
A tetejére
-
3g étcsokoládé16 kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1129.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 143.3 g
Zsír
-
Összesen 480.6 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11299.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 3630 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 623 mg
-
Foszfor 4076 mg
-
Nátrium 2675 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1312.5 g
-
Cukor 689 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 187.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2813 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 255 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 2668 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1733 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 5.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
30 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
A krémhez
-
1 l tej
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
A tetejére
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- 5 cipót készítünk a lisztből, vajból, porcukorból, 1 tojásból, 1 cs sütőporból és a tejből.
- 2 lapot sütünk a tepsi hátán. Hagyjuk kihűlni.
- 3 lapot kinyújtunk (a szélessége csak fele legyen mint a tepsi, vagy picit szélesebb), és megtöltjük.
- A töltelékhez összekeverjük a diót, tejet, és a porcukrot.
- Feltekerjük mint a rétest, és tepsiben megsütjük, csak külön ezt a három tekercset.
- A krémhez a tejet a pudinggal, cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A Ramat a porcukorral habosra keverjük, és a hideg pudinggal összekeverjük. Ne keverjük a mixerrel sokáig, mert kicsapja a margarint és csúnya lesz, de ízre változatlan.
- 1 lapot leteszünk a tepsibe, a krém 1/3 részével megkenjük, ráfektetjük a 3 rudat elosztva, és a krémet a rudak közé, meg a tetejére kenjük. Rátesszük a másik lapot, a tetejét csokival leöntjük.
- Hűtőbe tesszük, legalább 6 órát pihentetjük, hogy megpuhuljon a tésztája, különben vághatatlan lesz, majd hidegen hosszába három csíkra vágjuk, pont a tekercsek között, keresztbe pedig jó vastagra, hogy nagyot lehessen harapni belőle.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5964
- Feltöltés dátuma: 2012. április 07.
Ajánló
Néhány megjegyzés: Nyári kánikulában ne süssük, mert pillanatok alatt megolvad a krémje, és csak kiskanállal lehet enni a sütőport semmiképpen se hagyjuk ki a diós töltelékből, mert attól lesz fekete ne süssük alacsony tepsiben, minimum 5 centi magas legyen, mert ez egy magas süti a puding sokkal keményebb legyen, mint amikor sima pudingot főzünk, különben folyni fog a krém amikor összekeverjük a margarinnal, ne sokáig keverjük, épp csak elkeveredjen, és ha azt vesszük észre, hogy apró fehér görcsök vannak a krémben, és sehogy sem bírjuk elkeverni őket, AZONNAL hagyjuk abba a keverést, mert ez azt jelenti h kicsapta a margarint a tetejére mindenképpen étcsokis bevonót tegyünk, ne tejcsokisat, mert azzal nem az igazi vigyázzunk, h a két lap beleférjen a tepsibe, mert sütés után megkeményedik, és ha ripityára törik, úgy nem az igazi, bár megszívja magát annyira, hogy ettől még tálalható a három tekercset ne túl szorosan tekerjük fel, mert különben kirepednek tálalás előtt vágjuk körbe a késsel a szélét, hogy elválasszuk a tepsitől
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ez a recept a nagymamám ősrégi receptjei közül származik. Előre is elnézést kérek, ha néhol homályos a megfogalmazás, vagy a mennyiség, de a mama nem adott az ilyenekre, ő tapasztalatból főzött... Rengeteg ilyen elsárgult fecniről legépelt recept van még a tarsolyomban, néhányat még közzéteszek.