r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Vaníliapudingos-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 10117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    480.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11299.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    3630 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    4076 mg
  • Nátrium
    2675 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1312.5 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2668 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 10117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 cipót készítünk a lisztből, vajból, porcukorból, 1 tojásból, 1 cs sütőporból és a tejből.
  2. 2 lapot sütünk a tepsi hátán. Hagyjuk kihűlni.
  3. 3 lapot kinyújtunk (a szélessége csak fele legyen mint a tepsi, vagy picit szélesebb), és megtöltjük.
  4. A töltelékhez összekeverjük a diót, tejet, és a porcukrot.
  5. Feltekerjük mint a rétest, és tepsiben megsütjük, csak külön ezt a három tekercset.
  6. A krémhez a tejet a pudinggal, cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A Ramat a porcukorral habosra keverjük, és a hideg pudinggal összekeverjük. Ne keverjük a mixerrel sokáig, mert kicsapja a margarint és csúnya lesz, de ízre változatlan.
  7. 1 lapot leteszünk a tepsibe, a krém 1/3 részével megkenjük, ráfektetjük a 3 rudat elosztva, és a krémet a rudak közé, meg a tetejére kenjük. Rátesszük a másik lapot, a tetejét csokival leöntjük.
  8. Hűtőbe tesszük, legalább 6 órát pihentetjük, hogy megpuhuljon a tésztája, különben vághatatlan lesz, majd hidegen hosszába három csíkra vágjuk, pont a tekercsek között, keresztbe pedig jó vastagra, hogy nagyot lehessen harapni belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5964
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Ajánló

Néhány megjegyzés:  Nyári kánikulában ne süssük, mert pillanatok alatt megolvad a krémje, és csak kiskanállal lehet enni a sütőport semmiképpen se hagyjuk ki a diós töltelékből, mert attól lesz fekete ne süssük alacsony tepsiben, minimum 5 centi magas legyen, mert ez egy magas süti a puding sokkal keményebb legyen, mint amikor sima pudingot főzünk, különben folyni fog a krém amikor összekeverjük a margarinnal, ne sokáig keverjük, épp csak elkeveredjen, és ha azt vesszük észre, hogy apró fehér görcsök vannak a krémben, és sehogy sem bírjuk elkeverni őket, AZONNAL hagyjuk abba a keverést, mert ez azt jelenti h kicsapta a margarint a tetejére mindenképpen étcsokis bevonót tegyünk, ne tejcsokisat, mert azzal nem az igazi vigyázzunk, h a két lap beleférjen a tepsibe, mert sütés után megkeményedik, és ha ripityára törik, úgy nem az igazi, bár megszívja magát annyira, hogy ettől még tálalható a három tekercset ne túl szorosan tekerjük fel, mert különben kirepednek tálalás előtt vágjuk körbe a késsel a szélét, hogy elválasszuk a tepsitől  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a nagymamám ősrégi receptjei közül származik. Előre is elnézést kérek, ha néhol homályos a megfogalmazás, vagy a mennyiség, de a mama nem adott az ilyenekre, ő tapasztalatból főzött... Rengeteg ilyen elsárgult fecniről legépelt recept van még a tarsolyomban, néhányat még közzéteszek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...