r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes rebarbara szelet

5,0

1 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Vaníliakrémes rebarbara szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

587
Kalória
8.7g
Fehérje
67.2g
Szénhidrátok
31.6g
Zsír
93.9g
Víz
149.4g
Koleszterin
1.6g
Rost
37.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    316 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5080.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2095 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    938.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 5882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral.
  2. A rebarbarát megtisztítjuk(lehúzzuk a száráról a külső rétegét), és kb 1-2 cm-es darabkákra felvágjuk.
  3. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a tojásokat, és sütőporos lisztet.
  4. Sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és rátesszük a rebarbara szeleteket, amiket kissé rá is nyomkodunk.
  5. A tésztát 175 °C-on 30 percig sütjük.
  6. Elkészítjük a tetejére a krémet. A pudingporból a tejjel és a cukorral kész pudingot főzünk. Majd ha kissé hűlt, de még jó meleg, hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan kikeverjük.
  7. A megsült tésztát kivesszük, és a vaníliás krémet a tetejére simítjuk.
  8. Visszatesszük a sütőbe újabb 15-20 percre.
  9. Miután kihűlt, éles késsel szeleteljük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38

Egy rendkívül friss ízű, üdítő, igazi nyári süti, melynek a tésztája szaftos, puha... nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!