r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Összesen 2257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Összesen 9024 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2302.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 2257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    545 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    2262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9208.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    3124 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    2808 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    888.2 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    728 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3801 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1773 micro
Összesen 9024 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásfehérjéket egy mély tálban robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot, és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt, és a lisztet, az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával és sütőporral.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A krémhez a tojások sárgáját simára keverjük a keményítővel, a cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint, és 1,5 dl keményre felvert habtejszínt.
  4. A torta összeállítása: a krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.
  5. A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és az 1 ek porcukrot, teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére, és kekszmorzsával megszórjuk. Díszíthetjük még csokifigurával is.
  6. Hűtőbe tesszük, 4 óra elteltével már megpuhul a keksz, és szeletelve fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x37
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7792
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Csakis vékony, omlós kekszet használjunk ehhez, és téglalap alakút.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka
Zsuzsamama56 321 recept

Remélem másnak is elnyeri a tetszését, mert nagyon finom lett. Egyik gasztroblogger ismerősömtől kaptam a tippet. Kicsit alakítottam rajta, és az elnevezésén is, az Elizabeth kedvence nevet adtam neki.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...