r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes kakaós rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Vaníliakrémes kakaós rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2368 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2186 micro
Összesen 3709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
  2. A kakaót hozzáadjuk a habhoz, és lazán belekeverjük.
  3. A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, és a habba keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200°-on 8-10 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve bevizezett és jól kicsavart konyharuhára boríjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a tésztát feltekerjük, kb. 2 perc múlva kivesszük a vizes konyharuhából, és félretesszük.
  6. A krémhez a tojássárgákat és az egész tojást a 4 ek kristálycukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével jól kikeverjük, hozzáadjuk a púpos ek lisztet, és lassan, állandó keverés mellett a 2 dl tejet.
  7. A habüstöt állítsuk vízgőz fölé, öntsük bele a masszát, és állandó keverés mellett jól sűrítsük be, majd levéve keverjünk bele 3 dkg vajat, és tegyük félre hűlni.
  8. 12 dkg vajat habosra keverünk, és a már kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
  9. Megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és bevonjuk csokoládéval, amit gőz felett felolvasztottunk, és a vajjal elkevertünk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 658
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 60624
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves ismerősömnél ettem ebből a finom süteményből. Annyira ízlett, hogy elkértem a receptet, és most én is elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...