Vaníliakrémes-banános alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
Sütialagút
-
38g keksz157 kcal
-
75g banán43 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
19 kcal
-
43 kcal
-
63g tej35 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
126 kcal
Bevonat
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
35 kcal
Összesen
1084
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
Sütialagút
-
150g keksz629 kcal
-
300g banán171 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
171 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Bevonat
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4332
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
Sütialagút
-
9.7g keksz41 kcal
-
19.5g banán11 kcal
-
16.2g mascarpone66 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
16.2g tej9 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
33 kcal
Bevonat
-
13g tejcsokoládé69 kcal
-
9 kcal
Összesen
281
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
1084
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 238.5 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2204.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 860 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.7 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
4332
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Sütialagút
-
2 db banán
-
250 g mascarpone
-
100 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2.5 dl tej
Bevonat
-
200 g tejcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Sütialagút
- A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejhez. Ezután állandó keverés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen, mielőtt a krémhez kevernénk. (Én kevergetve hűtöttem ki, így szép sima, csomómentes lesz a krém.)
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
- Ezután állandó keverés mellett, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.
- A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz.
- Ezután öntsük hozzá a krémhez, és szintén keverjük simára.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez.
- Egy nagyobb darab folpackfóliát terítsünk le az asztalra, majd rakjunk le szorosan egymás mellé 3x4 db kekszet.
- Ezután kenjük meg a krémmel, majd szintén rakjunk a krémre 3x4 db kekszet.
- Ezután megint kenjük meg a krémmel, majd a két szélére rakjunk egy-egy sor kekszet, a közepére pedig helyezzük rá a banánt.
- Végül kanalazzunk rá a krémből, majd egyenletesen kenjük el. Ezután a fólia segítségével amennyire csak tudjuk, hajtsuk fel a két szélét, majd a maradék krémmel vonjuk be a kekszes részt is.
- Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Bevonat
- A csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, adjuk hozzá az étolajat, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
- Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, vonjuk be az olvasztott csokoládéval, szórjuk meg kekszmorzsával, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
- Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6411
- Feltöltés dátuma: 2021. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept