r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-banános alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Vaníliakrémes-banános alagút
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Sütialagút

Bevonat

Összesen 1084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Sütialagút

Bevonat

Összesen 4332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Sütialagút

Bevonat

Összesen 281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.7 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 4332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Sütialagút

Bevonat

Elkészítés

Sütialagút

  1. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejhez. Ezután állandó keverés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen, mielőtt a krémhez kevernénk. (Én kevergetve hűtöttem ki, így szép sima, csomómentes lesz a krém.)
  2. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
  3. Ezután állandó keverés mellett, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.
  4. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz.
  5. Ezután öntsük hozzá a krémhez, és szintén keverjük simára.
  6. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez.
  7. Egy nagyobb darab folpackfóliát terítsünk le az asztalra, majd rakjunk le szorosan egymás mellé 3x4 db kekszet.
  8. Ezután kenjük meg a krémmel, majd szintén rakjunk a krémre 3x4 db kekszet.
  9. Ezután megint kenjük meg a krémmel, majd a két szélére rakjunk egy-egy sor kekszet, a közepére pedig helyezzük rá a banánt.
  10. Végül kanalazzunk rá a krémből, majd egyenletesen kenjük el. Ezután a fólia segítségével amennyire csak tudjuk, hajtsuk fel a két szélét, majd a maradék krémmel vonjuk be a kekszes részt is.
  11. Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Bevonat

  1. A csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, adjuk hozzá az étolajat, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
  2. Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, vonjuk be az olvasztott csokoládéval, szórjuk meg kekszmorzsával, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
  3. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6411
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Sütialagút

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...