Vaníliahabos piskótakocka Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
34g tojás43 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
A krémhez
A tetejére
-
10 kcal
Összesen
302
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
A tetejére
-
14g csokoládéforgács76 kcal
Összesen
2422
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
20.8g tojás26 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
37.8g tej21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
18.9g növényi habtejszín47 kcal
A tetejére
-
1.1g csokoládéforgács6 kcal
Összesen
183
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
302
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 95.3 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2194.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 754 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.9 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 193 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 715 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1229 micro
Összesen
2422
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
15 dkg cukor
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, rászitáljuk a lisztet és a kakaót, és óvatosan, hogy ne törjön nagyon a hab összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük.
- Ha megsült a piskóta, sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és óvatosan alányúlva (de a papíron hagyva) a papírtól elválasztjuk. Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a krémet.
- A pudingot a zacskón lévő előírás szerint megfőzzük 4 ek cukorral, közepes sűrűségűre. Ha kész, beletesszük a vaníliás cukrot. Kevergetve, hogy ne bőrősődjön be, teljesen hagyjuk kihűlni.
- A tejszínhabot robotgéppel keményre felverjük, és a teljesen kihűlt vaníliapudingot hozzáadjuk,óvatosan összekeverjük.
- A piskótatésztát kb. 2x2 cm-eskockákra vágjuk. A felét tálkákba rakjuk, evőkanállal ráteszünk a vaníliás habból, majd a maradék piskótakockát és a maradék habot.
- A tetejét tejcsokiforgáccsal díszítjük.
- Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 33x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2919
- Feltöltés dátuma: 2012. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
Ezt a sütit anno a kényszer szülte. Egy elrontott piskótámból született. Sikerült olyan vastagra sütnöm, mivel elméreteztem a tepsit, hogy törések nélkül képtelenség volt felcsavarni. Pontosabban sehogy se lehetett. Tanácstalanságomban ezt a megoldást találtam ki, mivel a hozzávalók mindig fellelhetőek a konyhámban. Mivel nagyon ízlett mindenkinek ez a habkönnyű süti, azóta tudatosan készítem el. Elég gyakran, mert gyorsan elkészíthető. A fenti mennyiségből 8 tálkám lesz. Másnapra a hab kicsit összeesik, a piskóta puhább lesz, de az élvezeti ízéből mit sem veszít. Ritkán marad:)) A költséget csak saccoltam.