Valentin borkorcsolya
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
83g kenyérliszt bl80301 kcal
-
4 kcal
-
58g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
24 kcal
A tetejére
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
350g víz0 kcal
-
14g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tetejére
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
46.6g kenyérliszt bl80168 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
32.6g víz0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
A tetejére
-
15.9g napraforgó olaj140 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1075.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 909 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 194.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6454.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 5456 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 430.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 78 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 395 micro
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 509 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg kenyérliszt bl80
-
3.5 dl víz
-
2 tk só
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 ek napraforgó olaj
A tetejére
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk egy fél tk cukorral és kevés langyos vízzel.
- A liszthez keverjük a sót, a felfuttatott élesztőt, a többi vizet, majd a 2 ek olajat, és kézzel vagy géppel lágy, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk.
- Kb. 1 órát pihentetjük,amígduplájára kel.
- Közben felmelegítjükaz olajat, és belekeverjük a pirospaprikát. Az olaj ne legyen túl forró, mert megéghet a paprika!
- Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúranyújtjuk a tésztát, majdkülönbözõ kis szívformákat szaggatunk belőle.
- Előmelegített (220 fok) párásítottsütőben sütjük 15-25 percig, és még forrón lekenjükpaprikás olajjal. Sütőrácson hűtjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x35
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2485
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Ajánló
Fantázia szerint lehet változtatni ezt a receptet: durva sóval megszórni a tetejét, esetleg magvakkal (csak akkor kevésbé látszik a piros szín). A tésztába tehetünk 5 dkg vajat, esetleg reszelt sajtot, és ha tejjel készítjük, akkor puhább rágcsálnivalót kapunk. Esetleg: 10-20 dkg juhturó, 2 tk pirospaprika/chili, 2 tk friss, tört fokhagyma (vagy snidling) lehet egy másik variáció! Valószínű legjobb aznap elfogyasztani, mert a kis darabok esetleg kiszáradnak másnapra, de errõl nem tudok nyilatkozni, mert aznap mind elfogyott!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Arra gondoltam, miért ne lehetne sós szívecskékkel megörvendeztetni a párunkat Valentin napon vagy bármikor. Jó a meglepetés; valami újat tehetünk az asztalra a megszokott pogácsa helyett! OK, akkor a pogácsa mellé. :) A nemrég sütött Fougasse kenyerem receptjét használtam. Onnan jött az ötletem is, hogy mást is lehetne formázni ebbõl a jól kezelhetõ tésztából. Kevesebb vizet használtam a dagasztásnál, hogy tudjam szaggatni a kelt tésztát. Simán ment, és sütés alatt is szépen megmaradtak a formák. Nagyon finom, könnyű (és alacsony kalóriájú!) ropikat kaptam.