r
Nosalty Logó

Vajsör szénsavasan, amerikai módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Vajsör szénsavasan, amerikai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hozzávalók a karamellszószhoz

hozzávalók a tejszínhabhoz

hozzávalók a fűszeres sziruphoz

Összesen 2689 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hozzávalók a karamellszószhoz

hozzávalók a tejszínhabhoz

hozzávalók a fűszeres sziruphoz

Összesen 2689 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hozzávalók a karamellszószhoz

hozzávalók a tejszínhabhoz

hozzávalók a fűszeres sziruphoz

Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.4 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2689 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.4 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2689 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 227 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a karamellszószhoz

hozzávalók a tejszínhabhoz

hozzávalók a fűszeres sziruphoz

Elkészítés

hozzávalók a karamellszószhoz

  1. A vajat egy kis edényben megolvasztjuk. Hozzáöntjük a nádcukrot, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Lejjebb vesszük a lángot.
  2. A karamellt meghintjük egy csipet sóval, majd hozzáöntjük a szobahőmérsékletű habtejszínt, és folyamatosan kavargatva kb. 5 percet főzzük.
  3. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliaaromát, elkeverjük, majd az egészet félretesszük hűlni.

hozzávalók a tejszínhabhoz

  1. A tejszínhabot, a vaníliát, valamint a porcukrot egy keverőtálba tesszük, és felverjük. A kész tejszínhabot használatig hűtőbe tesszük.

hozzávalók a fűszeres sziruphoz

  1. Készítünk egy fűszeres szirupot: ehhez a vizet egy kis lábasba öntjük, és hozzáadjuk a cukrot, valamint a mézet. Ha cukor felolvadt, hozzáadjuk a fűszereket, és az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. A sziruphoz adjuk a vaníliaaromát és a citromlevet. Összekeverjük, és lehűtjük.
  3. Egy korsószerű poharat veszünk elő. Beleöntünk egy ujjnyit a fűszeres szirupból, majd hozzáadunk egy jókora evőkanállal a lehűlt karamellszószból, és jól összekeverjük
  4. A poharat félig megtöltjük szódával, majd egy kanállal összekeverjük. Jöhet a második adag szóda, ezt már nem kell kevernünk.
  5. A tetejére kanalazunk a tejszínhabból, és rácsurgatunk egy keveset a karamellszószból.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4456
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 06.

Ajánló

A karamellszósz és a fűszeres szirup nagyobb adag, mint amire az italok elkészítéséhez szükségünk lesz, azonban ne dobjuk ki őket. A karamellát mindenféle süteményhez és édességhez felhasználhatjuk, a szirupot pedig szódával hígítva, szörpként fogyaszthatjuk (kvázi ez az amerikaiak által kedvelt cream soda).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vajsört senkinek sem kell bemutatni, aki valaha Harry Pottert olvasott vagy nézett, annyira alapvető élelmiszernek számít ez a Roxfort világában. Az viszont már kevéssé egyértelmű, hogy milyennek kell lennie: a rajongók fele hidegnek és szénsavasnak képzeli, tejszínhabbal a tetején, míg a másik tábor arra esküszik, hogy tejjel készül, és melegen fogyasztják. Ez a recept a szénsavas csoportba tartozik, és bár magyar gyomorral bizarrnak tűnhet a szénsav és a tejszínhab kombinációja, egy próbát azért megér, hátha lesz, akinek bejön. :) 

Hozzávalók

hozzávalók a karamellszószhoz

hozzávalók a tejszínhabhoz

hozzávalók a fűszeres sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...