r
Nosalty Logó

Vajkrém ízesítve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Vajkrém ízesítve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

259
Kalória
3.1g
Fehérje
3.3g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
35.5g
Víz
48.2g
Koleszterin
466.9mg
Rost
1.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

Összesen 1557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    212.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2140 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 1557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

a vajkrém alaphoz

  1. A vajat jól kikeverjük a krémsajttal meg a tejföllel.
  2. Ez a vajkrém már így rögtön fogyasztható, vékonyan rákenve egy puha belsejű, ropogós héjú kenyérszeletre. Ízlés szerint sózzuk.

a paprikáshoz

  1. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük a paprikát, amit karikára vágva az olajjal összeforgattunk. Botmixerrel pürésítjük. Szabad tűzön vagy gáztűzhelyen is süthetjük, akkor hagyjuk egészben, és addig sütjük, amíg a héja megfeketedik. Egy tányérba rakva lefóliázva hagyjuk állni 10-15 percig, így könnyebb lehúzni a héját.
  2. A vajkrém alapot három részre elosztjuk, és az egyik adaghoz keverjük hozzá a cayenne borsot, a sót meg a paprikát. A paprika a sütéstől édeskés lesz, a csípőssel ezt egyenlítjük ki.

a fokhagymáshoz

  1. A fokhagymát meg a petrezselymet finomra vágva keverjük a sóval a vajkrém alap 1/3-ához.

az olajbogyóshoz

  1. Az olajbogyót kimagozzuk, finomra vágjuk az oregánóval együtt. A feta sajtot villával megtörjük, és elkeverjük a vajkrém alap 1/3-val. Beleforgatjuk az olajbogyót meg az oregánót. Ezt nem szükséges sózni, mert a fetától meg olajbogyótól elég sós lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Amikor a '80 években megjelent a vajkrém a közértekben, végre rögtön meg lehetett kenni a kenyeret! Nem kellett kint felejteni úgy, mint a vajat egy fél napra, hogy tényleg puha legyen. Szóval előtte ezért ettünk annyi zsíros deszkát, mert a zsír a bödönből kipecázva rögtön puha, de milyen jó volt az! Friss kenyérrel, és cukorral vagy pirospaprikával meghintve; vagy csak úgy, natúrban. Ezen törtem a fejem, hogy száz éve nem ettem, és vajon a nevében van az összetevő lista elrejtve? Vaj+krém(sajt), a tejfölt már csak a biztonság kedvéért raktam bele, hogy a hűtőből kivéve, rögtön kenhető legyen, és az lett, hurrá! Az első adagot nem ízesítettem, de a másodiknál már kedvem támadt kísérletezni. A kóstolást a paprikással kezdtem, majd az olajbogyós következett, a fokhagymásat hagytam a végére, mert így mindháromnak éreztem az ízét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!