r
Nosalty Logó

Vajdasági tökös pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tubicám
Vajdasági tökös pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Összesen 5656 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    9129 micro
  • β-crypt
    7289 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    857.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1351.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    10508 micro
  • β-karotin
    54773 micro
  • β-crypt
    43735 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5656 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1977 micro
  • β-crypt
    1578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Felforraljuk a vizet, és elkeverjük benne a sót.
  3. A forró sós vizet apránként adagolva a margarinos liszthez összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  4. Kettéosztjuk, és a tészta egyik felét lisztezett deszkán tepsi méretűre, jó vékonyra nyújtjuk, majd olajjal kent, liszttel hintett tepsi aljára helyezzük. Rátesszük a lecsepegtetett, kissé kinyomkodott tölteléket a tésztára, és elegyengetjük. Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, 4-5 evőkanál cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral.
  5. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Alaposan megszurkáljuk a tetejét. Majd 180 C fokon másfél óra alatt kisütjük. A sütési idő vége előtt 10 perccel megkenjük a tetejét egy kevés tejjel, és készre sütjük (elhagyható).
  6. A sütőből kivéve még forrón ismét átkenjük egy kevés tejjel (elhagyható). Langyosra hűtjük és felszeleteljük.

Töltelék

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és egy evőkanál fahéjat. Jól összekeverjük, és legalább egy órán át letakarva állni hagyjuk, hogy levet eresszen és összeérjenek az ízek.

Szóráshoz

  1. A pitét porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x40
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 12624
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 16.

Ajánló

Én szeretem tejjel lekenni a süti tetejét, mert szép aranybarna színt kap és puhább, omlósabb lesz, de aki ropogósabban szereti a tésztát, az el is hagyhatja ezt a lépést. Hűvös őszi estéken egy csésze forró tejjel vagy teával fogyasztott, szánkban szétolvadó langyos pite, és a fahéjillattal belengett lakás szívmelegítő hatása vitathatatlan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajdasági tökös pite
Tubicám 33 recept

Klasszikus őszi finomság Vajdaságból. Könnyű elkészíteni, főleg ha akad egy édesszájú, hímnemű kukta (nálunk édesapám) a háznál, aki hajlandó a tökreszelés terhét átvállalni. Sütőtök-szezonban szinte heti rendszerességgel követeli a család.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...