r
Nosalty Logó

Vajdasági kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AHerceg
Vajdasági kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7712.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    4624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 6919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral meleg helyen fölfuttatjuk fél dl tejben (min. negyed óra).
  2. A lisztet összegyúrjuk a sóval, a maradék 2,5 dl tejjel, a vízzel és az olajjal. Hozzáadjuk a fölfuttatott élesztőt, az edény széléről való leválásig gyúrjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelesztjük min. 1 órát. A több órás (éjszakai) kelesztés csak jót tesz neki!
  3. Kelesztés után 8 részre szedjük a tésztát (nálam 8*210 g-os tészta cipók lesznek). Egy cipóból 4 kifli készül (összesen 32 db) úgy, hogy palacsinta méretűre (és alakúra) nyújtjuk (kb. 2-3 mm vastagságúra), átlók mentén (X-et rajzolva) négy egyforma részre vágjuk, a külső ívtől egy ujjnyira ujjnyi csíkban megkenjük tejföllel, megszórjuk apróra kockázott szalonnával. Kívülről föltekerjük, kifli formára görbítjük. Mint a fotón látható, egy tepsire 16 db szépen ráfér. Fölvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk (megj: a receptközlő szerint ezután pihentetés szükséges, én kihagytam).
  4. Sütőben, légkeverés nélkül 180 fokon 25 perc sütés elegendő (első néhány alkalommal 20 perc után ellenőrizni ajánlott). A siker garantált, jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2657
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 25.

Ajánló

Szinte bármivel tölthető: szalonna, olívabogyó, olajos magok keveréke, stb. Szórható szezámmaggal, köménymaggal, lenmaggal, stb. Édesen is készíthető, akkor kevés sóval a tésztába, lekvárral töltve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajdasági kifli
AHerceg 1 recept

Társas összejövetelekhez, vendégváráshoz, útravalónak ideális. Párkereséshez is kipróbálva! :-D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...