Vajban sült narancsos pisztráng mustáros-tejfölös krumplival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pisztránghoz:
-
400g pisztráng355 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
43g lime11 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
A krumplihoz:
Összesen
1141
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pisztránghoz:
-
800g pisztráng710 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
85g lime21 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A krumplihoz:
Összesen
2279
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60 g
Zsír
-
Összesen 63.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4737.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 3378 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 645.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 372 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
1141
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.1 g
Zsír
-
Összesen 126.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 421 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9475.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1706 mg
-
Nátrium 6757 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1291.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 38 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 744 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 226 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1582 micro
Összesen
2279
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A pisztránghoz:
- A pisztrángot megtisztítjuk, megtöröljük, az oldalait beirdaljuk, majd félretesszük, hogy nagyjából szárazon kerüljön rá a "pác". A halakat ezután besózzuk.
- A vajat megolvasztjuk, beletesszük a rozmaring száráról lehúzott leveleit, a kakukkfüvet, egy kevés sót és az olívaolajat. Az újhagymát felaprózzuk, azt is beletesszük. A narancsot félbevágjuk, az egyik felét belefacsarjuk a vajas keverékbe, a másikat pedig felkarikázzuk. Egy jénaiba (vagy akármilyen kisebb tepsibe) beletesszük a halakat, majd kívül belül jól bekenjük a vajjal.
- A lilahagymát és a lime-ot felszeljük, majd a pisztráng hasába töltjük a korábban felvágott naranccsal együtt. 1-1 szelet narancsból levágunk egy kis cikket héjastul, majd ezeket a pisztráng irdalásaiba belenyomkodjuk.
- A halat félretesszük kb. 40 percre, amíg jól magába szívja az ízeket, ez idő alatt pedig elkészítjük a krumplit. Ha a krumpli elkészült (lásd lejjebb), előmelegített sütőben a halat készre sütjük 200 fokon, amíg szépen meg nem pirul az oldala (kb. 20-25 perc). Nem szükséges megfordítani a sütőben.
A krumplihoz:
- A krumplit megpucoljuk, felnégyeljük cikkekre, majd megfőzzük sós vízben, kb. 14-17 perc alatt. Ha megfőtt (nem túl puhára!), leszűrjük.
- A krumpli mázát elkészítjük: összekeverjük a mustárt, a tejfölt, a borsot, a sót, a kurkumát, az olajat és a cukrot. Egy sütőpapírral kibélelt tepsit készítünk elő, amelyet először megkenünk ezzel a fűszeres mustárral. Erre fektetjük rá a krumpli cikkelyeket, majd a krumplikat is egyenként megkenjük.
- Előmelegített sütőben (200-210 fokon) a krumplit addig sütjük, amíg szépen rá nem pirul a máz (kb. 15-20 perc). A krumplit félidőben meg kell fordítani a másik oldalára, hogy minden oldala szép barna és enyhén ropogós legyen.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33,2x20,1x11,1
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 10119
- Feltöltés dátuma: 2014. november 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta terveztem, hogy készítek valami finom halat, de olyan receptet nem találtam, ami ínyemre lett volna, így ezt találtam ki. A siker maradéktalan volt :) A pisztráng mellé kapros-tejfölös salátaöntetet és egy egyszerű salátamixet is mellécsaptam :) (Mert imádjuk!)