r
Nosalty Logó

Vajban sült narancsos pisztráng mustáros-tejfölös krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajban sült narancsos pisztráng mustáros-tejfölös krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Összesen 1141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Összesen 2279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4737.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    3378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 1141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9475.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    6757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 2279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Elkészítés

A pisztránghoz:

  1. A pisztrángot megtisztítjuk, megtöröljük, az oldalait beirdaljuk, majd félretesszük, hogy nagyjából szárazon kerüljön rá a "pác". A halakat ezután besózzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a rozmaring száráról lehúzott leveleit, a kakukkfüvet, egy kevés sót és az olívaolajat. Az újhagymát felaprózzuk, azt is beletesszük. A narancsot félbevágjuk, az egyik felét belefacsarjuk a vajas keverékbe, a másikat pedig felkarikázzuk. Egy jénaiba (vagy akármilyen kisebb tepsibe) beletesszük a halakat, majd kívül belül jól bekenjük a vajjal.
  3. A lilahagymát és a lime-ot felszeljük, majd a pisztráng hasába töltjük a korábban felvágott naranccsal együtt. 1-1 szelet narancsból levágunk egy kis cikket héjastul, majd ezeket a pisztráng irdalásaiba belenyomkodjuk.
  4. A halat félretesszük kb. 40 percre, amíg jól magába szívja az ízeket, ez idő alatt pedig elkészítjük a krumplit. Ha a krumpli elkészült (lásd lejjebb), előmelegített sütőben a halat készre sütjük 200 fokon, amíg szépen meg nem pirul az oldala (kb. 20-25 perc). Nem szükséges megfordítani a sütőben.

A krumplihoz:

  1. A krumplit megpucoljuk, felnégyeljük cikkekre, majd megfőzzük sós vízben, kb. 14-17 perc alatt. Ha megfőtt (nem túl puhára!), leszűrjük.
  2. A krumpli mázát elkészítjük: összekeverjük a mustárt, a tejfölt, a borsot, a sót, a kurkumát, az olajat és a cukrot. Egy sütőpapírral kibélelt tepsit készítünk elő, amelyet először megkenünk ezzel a fűszeres mustárral. Erre fektetjük rá a krumpli cikkelyeket, majd a krumplikat is egyenként megkenjük.
  3. Előmelegített sütőben (200-210 fokon) a krumplit addig sütjük, amíg szépen rá nem pirul a máz (kb. 15-20 perc). A krumplit félidőben meg kell fordítani a másik oldalára, hogy minden oldala szép barna és enyhén ropogós legyen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33,2x20,1x11,1
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 10194
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta terveztem, hogy készítek valami finom halat, de olyan receptet nem találtam, ami ínyemre lett volna, így ezt találtam ki. A siker maradéktalan volt :) A pisztráng mellé kapros-tejfölös salátaöntetet és egy egyszerű salátamixet is mellécsaptam :) (Mert imádjuk!)

Hozzávalók

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...