r
Nosalty Logó

Vajban pirított gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Vajban pirított gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gnocchihoz

A mártáshoz

Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gnocchihoz

A mártáshoz

Összesen 4778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gnocchihoz

A mártáshoz

Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    589 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6918 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    6885 micro
  • Lut-zea
    15043 micro
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5228.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1635 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5699 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    3537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1703 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    41506 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    90260 micro
Összesen 4778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1672 micro
  • Lut-zea
    3653 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A mártáshoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Verjük fel a tojássárgájákat. Tegyük a burgonyalisztet egy mély serpenyőbe, és lassan keverjük hozzá a tejet. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, 2 evőkanál vajat és a sót. Keverjük össze jól. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett forraljuk fel, majd 10 percig alacsony lángon kevergessük.
  2. Vegyük le a tűzről és simítsuk egy munkalapra kb. 1 cm vastagságban, hagyjuk hűlni 30 percig, majd vágjuk 1 cm-es kockákra, amiket aztán formáljunk gombócokká, majd kissé lapítsuk ki őket a két tenyerünk között. Végül egy villával rajzoljunk bele barázdákat.
  3. Forrósítsuk fel a maradék vajat és süssük ki benne a gombócokat. Szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.
  4. Olvasszuk fel a mártáshoz a vajat egy serpenyőben, tegyük bele a fokhagymát. Amikor illatozni kezd, tegyük bele a spenótot és fonnyasszuk meg benne. Sózzuk, borsozzuk, majd a végén keverjük hozzá a szárított paradicsomot. Halmozzuk a mártást a vajon pirított gnocchi tetejére.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 43364
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajban pirított gnocchi
TV Paprika 35 recept

A gnocchi, azaz a krumplis gombóc önmagában semmi különös hozzávalót nem tartalmaz. Az alaptésztája nekünk is ismerős. Ám nem mindegy, mi kerül a tetejére! Ezúttal egy különleges: vajban pirított verziót ajánlunk, spenóttal és szárított paradicsommal.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...