Vajas pogácsa tang zhong technikával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1057
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
4231
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
330
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1376.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 114.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 517 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1057
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.5 g
Zsír
-
Összesen 242.4 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 841 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5504.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 889 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1197 mg
-
Nátrium 3010 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 457.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 2068 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
4231
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tang zhong
- A 2,5 dl vízben elkeverjük a 2,5 ek lisztet, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük.
- A cukros, meleg tejbe elmorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- Kimérjük a lisztet, és egy nagyobb tálba átszitáljuk, hozzáadjuk a 120 g tang zhongot, a vajat, a sót, a reszelt sajtot, jól kidolgozzuk a tésztát, és duplájára kelesztjük.
- Kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, és kiszaggatjuk.
- Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk tengeri sóval.
- Előmelegített sütőben szép világosra sütjük, kb. 30 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 22780
- Feltöltés dátuma: 2013. október 18.
Ajánló
Az eredeti receptben 1 tojás van, de ebben ezt is kihagytam. Tojás helyett lehet olajjal megkenni sütés előtt, és amikor kivesszük, még egyszer forrón, olajjal újra megkenni. A tészta beszívja, és még puhább a pogácsa. Így szoktam a lekváros buktát is, ami napokig finom puha marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Sorban mindent megsütök ezzel a technikával. Ez a recept a vajas pogácsa receptem szerint készült, csak tang zhongot tettem bele. A vajas pogácsa omlós szokott lenni, de ezzel nagyon finom, puha, foszlós lett. Alig vártam, hogy kisüssem és megkóstolhassam. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. Egy recept, és mégis teljesen más pogácsát kaptam. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz másnapra??