r
Nosalty Logó

Vajas pogácsa tang zhong technikával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Vajas pogácsa tang zhong technikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 1057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 4231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.4 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5504.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    3010 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 4231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Elkészítés

Tang zhong

  1. A 2,5 dl vízben elkeverjük a 2,5 ek lisztet, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. A cukros, meleg tejbe elmorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a lisztet, és egy nagyobb tálba átszitáljuk, hozzáadjuk a 120 g tang zhongot, a vajat, a sót, a reszelt sajtot, jól kidolgozzuk a tésztát, és duplájára kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, és kiszaggatjuk.
  5. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk tengeri sóval.
  6. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük, kb. 30 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22743
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Ajánló

Az eredeti receptben 1 tojás van, de ebben ezt is kihagytam. Tojás helyett lehet olajjal megkenni sütés előtt, és amikor kivesszük, még egyszer forrón, olajjal újra megkenni. A tészta beszívja, és még puhább a pogácsa. Így szoktam a lekváros buktát is, ami napokig finom puha marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Sorban mindent megsütök ezzel a technikával. Ez a recept a vajas pogácsa receptem szerint készült, csak tang zhongot tettem bele. A vajas pogácsa omlós szokott lenni, de ezzel nagyon finom, puha, foszlós lett. Alig vártam, hogy kisüssem és megkóstolhassam. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. Egy recept, és mégis teljesen más pogácsát kaptam. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz másnapra??

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...