r
Nosalty Logó

Vajas pogácsa Anett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vajas pogácsa Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 8431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 842 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.3 g

Zsír

  • Összesen
    454.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11702.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    2056 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    6205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2421 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 8431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 kg lisztet elmorzsoljuk a 1,5 csomag margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, a túrót, 4 tojássárgáját, 6 mk sót és a cukrot, majd a tejfölt, és összegyúrjuk.
  3. Eltesszük egy órára kelni.
  4. Kinyújtjuk, majd hajtogatjuk, mint a hájast, 20 percenként háromszor.
  5. Formával kiszaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, sajtot szórunk rá, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15438
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a pogácsa attól különleges, hogy még másnap is puha marad, nem keménykedik meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...