r
Nosalty Logó

Vajas kenyérpuding karamellizált banánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Puffin
Vajas kenyérpuding karamellizált banánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    2437 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2272 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 4920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt. A megadott vaj mennyiségével kenjünk ki egy tűzálló tálat.
  2. A vastagabb kenyérszeleteket a maradék vajjal az egyik oldalukon kenjük meg, majd átlósan vágjuk ketté a szeleteket. Vajas felével felfelé tetszés szerint helyezzük a szeleteket a kivajazott tepsibe.
  3. Egy nagyobb tálban, fakanállal keverjük össze a tejszínt, tejfölt, 75 g vajat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, fahéjat és a tojásokat.
  4. Az 1 cm-es csíkokra vágott banánkarikákat és a diókat helyezzük el a kenyér szeletek közé, jusson belőlük a tetejükre is. A tejszínes keveréket egyenletesen oszlassuk el a kenyereken. Ha kell, akkor a szárazon maradt részeket kicsit nyomkodjuk bele, hogy átitatódjon.
  5. A maradék cukorral szórjuk meg a tetejét, és kb. 30-40 percre tegyük be a forró sütőbe, amíg szép karamellizált nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1220
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Ajánló

Forrón tálalhatjuk, egy kis tejszínnel vagy olvasztott csokival még jobban feldobhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol receptkönyvben találtam rá. Ez a fotó a legelső sütésről készült. Először furcsának tűnt a többieknek a kenyérből készült finomság, de miután megkóstolták, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...