Vajas kenyérpuding karamellizált banánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Puffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
67g kenyér183 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
50g banán28 kcal
-
17g dió109 kcal
Összesen
819
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
75g vaj538 kcal
-
400g kenyér1096 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g banán171 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
4920
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
3.9g vaj28 kcal
-
20.9g kenyér57 kcal
-
20.9g habtejszín61 kcal
-
15.7g tejföl31 kcal
-
5.2g barna cukor20 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
15.7g banán9 kcal
-
5.2g dió34 kcal
Összesen
256
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 154.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
819
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.2 g
Zsír
-
Összesen 344.9 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 1502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6331.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 1404 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 1782 mg
-
Nátrium 2437 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.9 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 927.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2318 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 605 micro
-
Kolin: 843 mg
-
Retinol - A vitamin: 2272 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1214 micro
Összesen
4920
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
-
400 ml habtejszín
-
300 ml tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 teáskanál fahéj
-
4 db tojás
-
2 közepes db banán
Elkészítés
- 180 fokra melegítsük elő a sütőt. A megadott vaj mennyiségével kenjünk ki egy tűzálló tálat.
- A vastagabb kenyérszeleteket a maradék vajjal az egyik oldalukon kenjük meg, majd átlósan vágjuk ketté a szeleteket. Vajas felével felfelé tetszés szerint helyezzük a szeleteket a kivajazott tepsibe.
- Egy nagyobb tálban, fakanállal keverjük össze a tejszínt, tejfölt, 75 g vajat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, fahéjat és a tojásokat.
- Az 1 cm-es csíkokra vágott banánkarikákat és a diókat helyezzük el a kenyér szeletek közé, jusson belőlük a tetejükre is. A tejszínes keveréket egyenletesen oszlassuk el a kenyereken. Ha kell, akkor a szárazon maradt részeket kicsit nyomkodjuk bele, hogy átitatódjon.
- A maradék cukorral szórjuk meg a tetejét, és kb. 30-40 percre tegyük be a forró sütőbe, amíg szép karamellizált nem lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1220
- Feltöltés dátuma: 2016. január 02.
Ajánló
Forrón tálalhatjuk, egy kis tejszínnel vagy olvasztott csokival még jobban feldobhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Puffin
24 recept
Egy angol receptkönyvben találtam rá. Ez a fotó a legelső sütésről készült. Először furcsának tűnt a többieknek a kenyérből készült finomság, de miután megkóstolták, mindenkinek nagyon ízlett.