Vajas kenyérpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
30g toast kenyér82 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
13g dió82 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
75g tej42 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
694
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
120g toast kenyér329 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g dió327 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g tej168 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2776
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
4.3g vaj31 kcal
-
10.3g toast kenyér28 kcal
-
4.3g mazsola13 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
18.9g tojás24 kcal
-
25.8g habtejszín75 kcal
-
25.8g tej14 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
238
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 820.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
694
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 195.9 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3281.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 900 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 955 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.9 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 398.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1489 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 1467 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1031 micro
Összesen
2776
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat. A kenyérszeleteket vágjuk átlósan félbe, rendezzük el a tálban, és osszuk el rajta a puha vajat.
- Hintsük meg a mazsolával és a durvára vágott dióval úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
- Keverjük habosra a tojásokat, a tejszínt, a tejet, a cukrot és az őrölt fahéjat.
- Locsoljuk a keveréket a mazsolás-diós kenyérre, majd pihentessük 15 percig, hogy a folyadékot magába szívhassa.
- Végül süssük 180 fokra előmelegített sütő középső részén 45 percig. Akkor jó, ha szép aranyszínű, és a tejszínes keverék kissé megszilárdult.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 24580
- Feltöltés dátuma: 2014. április 11.
Ajánló
Tipp: ha szeretnénk, áztassuk a mazsolát kevés rumba vagy konyakba, mielőtt a kenyérre szórjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Csutak Enikő
82 recept
Első hallásra furcsának tűnhet. De amint megkóstoltuk az első falatot, nem fogjuk elhinni, hogy ez a finomság régi, szikkadt kenyérből készült. A felső réteg eszméletlenül finom: ropogós, kalács ízéhez hasonló kenyér, megpirult dió és mazsola. A következő rész miatt nevezhető pudingnak: a tej, a tejszín és a tojás közreműködésével mennyei puding született a kenyérből, és mindezt a fahéj remek íze koronázza. Nem csak nagyon finom, hanem megmentjük a száraz kenyeret is. Mitöbb, királyi köntösbe öltöztetjük. Bár kissé átgondolva, a recept a Blikk Nők Konyha 2014. márciusi számából való.