r
Nosalty Logó

Vajas kenyérpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Vajas kenyérpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3281.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat. A kenyérszeleteket vágjuk átlósan félbe, rendezzük el a tálban, és osszuk el rajta a puha vajat.
  2. Hintsük meg a mazsolával és a durvára vágott dióval úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
  3. Keverjük habosra a tojásokat, a tejszínt, a tejet, a cukrot és az őrölt fahéjat.
  4. Locsoljuk a keveréket a mazsolás-diós kenyérre, majd pihentessük 15 percig, hogy a folyadékot magába szívhassa.
  5. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütő középső részén 45 percig. Akkor jó, ha szép aranyszínű, és a tejszínes keverék kissé megszilárdult.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24513
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Ajánló

Tipp: ha szeretnénk, áztassuk a mazsolát kevés rumba vagy konyakba, mielőtt a kenyérre szórjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas kenyérpuding
Csutak Enikő 82 recept

Első hallásra furcsának tűnhet. De amint megkóstoltuk az első falatot, nem fogjuk elhinni, hogy ez a finomság régi, szikkadt kenyérből készült. A felső réteg eszméletlenül finom: ropogós, kalács ízéhez hasonló kenyér, megpirult dió és mazsola. A következő rész miatt nevezhető pudingnak: a tej, a tejszín és a tojás közreműködésével mennyei puding született a kenyérből, és mindezt a fahéj remek íze koronázza. Nem csak nagyon finom, hanem megmentjük a száraz kenyeret is. Mitöbb, királyi köntösbe öltöztetjük.  Bár kissé átgondolva, a recept a Blikk Nők Konyha 2014. márciusi számából való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...