Vadmálnás-epres szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hajnico
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
20g finomliszt73 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
6 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Túrós krém
Zselés réteg
-
84 kcal
-
86 kcal
-
75g eper23 kcal
Összesen
1336
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
80g finomliszt291 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
23 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Túrós krém
Zselés réteg
-
336 kcal
-
343 kcal
-
300g eper90 kcal
Összesen
5330
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
Túrós krém
Zselés réteg
-
11 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
9.8g eper3 kcal
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2270.4 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.5 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 481 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 528 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
1336
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.3 g
Zsír
-
Összesen 271 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9081.6 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1637 mg
-
Vas 1013 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 3094 mg
-
Nátrium 1560 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 606.2 g
-
Cukor 345 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1924.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 443 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1273 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1674 micro
Összesen
5330
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.1 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
Túrós krém
Zselés réteg
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
Piskóta
- A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
- 6 tojássárgát kikeverünk 6 evőkanál porcukorral és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjéket felverjük.
- A cukros tojássárgához először a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá, majd a száraz hozzávalókat. Kivajazott tepsibe öntjük, majd 180 fokon készre sütjük. Kihűtjük.
Túrós krém
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a túrót és a felaprított epret. Ha jól összekeverjük, a kihűlt piskótára kenjük.
Zselés réteg
- A pudingport kikeverjük a fanta vadmálnával és megfőzzük úgy, mintha pudingot főznénk. Jó sűrű lesz.
- A maradék epret felszeleteljük. A túros krémre rakosgatjuk. Ha a fantás puding nem forró, de még meleg ( ált. 2-3 percet elég várni főzés után), akkor ráöntjük a süti tetejére. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe dermedni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1483
- Feltöltés dátuma: 2014. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hajnico
4 recept
A jól ismert fanta szelet újragondolt változata. Jó érett, szabadföldi magyar eperből isteni finom!