r
Nosalty Logó

Vadkovászos rozsos-magos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Vadkovászos rozsos-magos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
vadkovászos
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 1839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sóval, kakukkfűvel, ráöntjük azaktív rozsos vadkovászt, 1 dl vizet, a mézet,olajat, és simára keverjük. Ha kell, adunk hozzá még vizet, és 15 perc pihentetés után kézzel vagy géppel megdagasztjuk. Ha kézzel dagasztunk, az olajos kéz megkönnyíti a munkát, mert a rozsliszttől ragacsos a tészta.
  2. Duplájára kelesztjük (nálam ez max. 3 óra, de ha tovább tart, akovász "ereje" és a hőmérséklet miatt, az is jó!).
  3. Kelesztés után megformázzuk; közben hozzáadjuk a magokat, meghintjük liszttel megkukoricadarával a tetejét, és kikent, lisztezett formában pihentetjük megint kb. 3 órát,amíg legalább másfélszeresére nem kel.
  4. Melegedő 190 fokossütőben sütjük 30-40 percig, majd220 fokon aranybarnára pirítjuk (még kb. 15-20perc).
  5. Rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 22x10x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1633
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a tönkölylisztet és a rozslisztet a kenyérben; finom az ízük, és sokkal kevesebbel jól lehet lakni! Természetesen egészségesebb is a vitamin és rosttartalma miatt, mint a fehér kenyér. Ezért megy a kísérletezésem most ezzel a keverékkel. "Rozska" kovászom volt a soros a sütésben, és megint szépen szerepelt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...