r
Nosalty Logó

Vadgombás bazsalikomos spaghetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Vadgombás bazsalikomos spaghetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 696 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4785.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1266 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és az átmosott lecsepegtetett gombát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az áttört fokhagymát megkeverjük.
  2. Felöntjük a tejszínnel. Közben a tésztát tetszés szerint kifőzzük, majd a főzővizéből 1-2 dl-t félreteszünk, és ha túl sűrűnek találjuk a szószt, a tészta főzőlevével hígítsuk.
  3. Készre főzzük, a legvégén belekeverjük az apróra vágott friss bazsalikomot.
  4. A tésztával összekerjük, sajttal megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1883
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadgombás bazsalikomos spaghetti
Mercedes 302 recept

Megint a gombamániám juttatott el ehhez a recepthez. Épp nagybevásárláson voltunk, amikor megpillantottam az erdei gombakeveréket. Megvettem, gondoltam elkészítem belőle az egyik kedvenc szűzérmés ételünket. Azonban annyira elidőztünk itt-ott, hogy a végén teljesen kiolvadt, és ugye visszafagyasztani nem szabad, ezért még aznap este nekiláttam. Mivel a szüzet frissen szerettem volna megvenni másnap a hentesnél, ezért annak hiányában mást kellett készítenem belőle. Így jött létre ez a nagyon finom és egyszerű, laktató recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...