r
Nosalty Logó

Vadászkifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Vadászkifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2989.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2944 micro
Összesen 1460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük. A kiflit felkarikázzuk 5-6 mm-es szeletekre. A gombát feldaraboljuk.
  2. A kiflikarikákat meglocsoljuk a kevéske tejjel, és félretesszük.
  3. Egy lábasban megpároljuk a gombát az olajon, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük vágott petrezselyemmel. Összekeverjük, majd ráöntjük a Hubertus likőrt. Összepároljuk. (A likőrnek elszáll az alkoholtartalma, csak a gyógynövényes íz marad meg.)
  4. Egy tűzálló tálat vastagon kikenünk margarinnal. Ebbe egy sor kiflikarikát teszünk, melyre rámerjük a gombás ragut, főtt tojáskarikákkal is kirakjuk, és ezt meglocsoljuk tejföllel. Így rétegezzük. A legfelső réteg gombás ragu legyen, tejföllel.
  5. Előmelegített sütőben kb. 15 percig jól átsütjük. Melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3717
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Ajánló

Fogyasztás előtt ne felejtsünk el aperitifként meginni egy kupica Hubertust.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadászkifli
Lizinka_ 604 recept

Édesanyám receptgyűjteményében egy kérdőjel van a vadászkifli recept mellett. Lehet, hogy ezt el akarta készíteni, de nem került rá sor. Én vettem a bátorságot, és ezt tálaltam fel hétvégén ebédre. Különleges ízhatású étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...