r
Nosalty Logó

Vadas zsemlegombóccal Lilliától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lillia
Vadas zsemlegombóccal Lilliától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Vadas

Zsemlegombóc

798
Kalória
34.7g
Fehérje
105.2g
Szénhidrátok
27.7g
Zsír
870.4g
Víz
133g
Koleszterin
15g
Rost
23.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 4787 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    870.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    10319 micro
  • β-karotin
    24816 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10778.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    2005 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    3064 mg
  • Nátrium
    4517 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

Víz

  • Összesen
    5222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15402 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    907 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    61915 micro
  • β-karotin
    148897 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    6520 micro
Összesen 4787 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    944 micro
  • β-karotin
    2269 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

Vadas

  1. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, és a megsózott hússzeletek mindkét felét megpirítjuk.
  2. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beletesszük a babérlevelet, fűszerpaprikát, megpucolt fokhagymát, vöröshagymát (négyfelé vágva).
  3. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát (elég csak néhány darabra vágni, úgyis turmixoljuk a végén), felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
  4. Kiszedjük a húst, a babérleveleket kidobjuk, ízesítjük cukorral, mustárral (esetleg még sózzuk), hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.

Zsemlegombóc

  1. Két tojást felverünk egy nagy tálban, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  2. A szikkadt zsemlét vagy kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy sütőben megpirítjuk, ha kihűlt, kézzel darabokra szaggatjuk, és hozzáadjuk a tojáshoz.
  3. Ráöntjük a vizet és összeforgatjuk (minden zsemledarab megpuhuljon), majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kemény masszát kapjunk.
  4. Olajos, sós, forró vízben 20-25 perc alatt készre főzzük a vizes kézzel formált gombócokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Az egész család kedvence. Olyan sűrűre szoktam főzni, hogy ne kelljen rántani vagy habarni, így tömény zöldségpüré lesz a mártás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!