Vadas zsemlegombóccal Lilliától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lillia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Vadas
-
83g sertéshús138 kcal
-
47 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
333g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2 kcal
-
333g sárgarépa122 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
7g mustár4 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
33g tejföl66 kcal
Zsemlegombóc
-
72g zsemle197 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
83g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
12 kcal
Összesen
798
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Vadas
-
500g sertéshús830 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11 kcal
-
2000g sárgarépa730 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Zsemlegombóc
-
432g zsemle1179 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
71 kcal
Összesen
4787
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Vadas
-
7.6g sertéshús13 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
30.5g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
30.5g sárgarépa11 kcal
-
4.1g fehérrépa3 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
3g tejföl6 kcal
Zsemlegombóc
-
6.6g zsemle18 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
Összesen
72
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1796.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 870.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 10319 micro
-
β-karotin 24816 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1087 micro
Összesen
798
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 208.3 g
Zsír
-
Összesen 166 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10778.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 408 mg
-
Kálcium 2005 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 715 mg
-
Foszfor 3064 mg
-
Nátrium 4517 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 631.1 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 90 mg
VÍZ
-
Összesen 5222.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15402 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 408 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 907 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 61915 micro
-
β-karotin 148897 micro
-
β-crypt 269 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 6520 micro
Összesen
4787
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 944 micro
-
β-karotin 2269 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
Vadas
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
2 l víz
-
5 db babérlevél
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 kg sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
4 ek mustár
-
2 ek cukor
-
2 dl tejföl
Zsemlegombóc
-
2 db tojás
-
5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
2 ek petrezselyem
-
20 dkg finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Vadas
- Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, és a megsózott hússzeletek mindkét felét megpirítjuk.
- Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beletesszük a babérlevelet, fűszerpaprikát, megpucolt fokhagymát, vöröshagymát (négyfelé vágva).
- Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát (elég csak néhány darabra vágni, úgyis turmixoljuk a végén), felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
- Kiszedjük a húst, a babérleveleket kidobjuk, ízesítjük cukorral, mustárral (esetleg még sózzuk), hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.
Zsemlegombóc
- Két tojást felverünk egy nagy tálban, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
- A szikkadt zsemlét vagy kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy sütőben megpirítjuk, ha kihűlt, kézzel darabokra szaggatjuk, és hozzáadjuk a tojáshoz.
- Ráöntjük a vizet és összeforgatjuk (minden zsemledarab megpuhuljon), majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kemény masszát kapjunk.
- Olajos, sós, forró vízben 20-25 perc alatt készre főzzük a vizes kézzel formált gombócokat.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 18033
- Feltöltés dátuma: 2014. január 09.
Ajánló
Rántani, habarni nem kell, elég sűrű lesz a zöldségtől. Ezért főzzük inkább kevesebb vízzel, azt később még pótolhatjuk, ha hígabban szeretjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lillia
12 recept
Az egész család kedvence. Olyan sűrűre szoktam főzni, hogy ne kelljen rántani vagy habarni, így tömény zöldségpüré lesz a mártás.