Vadas zöldséggel helenától
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g vaddisznóhús305 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
250g víz0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
75g tej42 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g szegfűbors0 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
300g tej168 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
28.5g vaddisznóhús35 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
4.6g zeller2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
14.3g főzőtejszín19 kcal
-
28.5g víz0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
-
8.6g tej5 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 643.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2984 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 249.3 g
Zsír
-
Összesen 198.8 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4436.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1282 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 2079 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2575.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1774 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 572 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11934 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 385 micro
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
-
1 kg vaddisznóhús
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
4 db babérlevél
-
1 tk bors
-
só ízlés szerint
-
500 ml főzőtejszín
-
1 csipet cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál mustár
-
4 ek tejföl
-
3 dl tej
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, és leforrázzuk bő, forró vízzel.
- A kihűlt húst jól átmossuk hideg vízzel, és feltesszük egy lábasban főzni, sózzuk, borsozzuk, 3-4 babérlevelet teszünk bele, majd a megtisztított, hosszúra vágott zöldséget is.
- A puhára párolt zöldséget kiszedjük, kevés lével szétturmixoljuk, majd a puha húshoz visszaöntjük.
- Kevés olajon a liszttel rántást készítünk, felöntjük a főzőtejszínnel és kevés tejjel, majd a húshoz öntjük, ízesítjük kevés cukorral, mustárral, citromlével.
- Igazi cseh knédlivel tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5308
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.
Ajánló
Ajánlom a pácolást, különleges ízt ad a húsnak. Naponta felforraljuk, lehűtjük, és be vele a hűtőbe! Ezt 4-5 napig ismételhetjük. A knédlihez 1 kg liszt (fele dara, másik fele rétesliszt), 2 kocka élesztő (8 g), 2 kk só, 1 kk cukor, 6-8 dl tej, 1 tojás, 4 ek olaj. Én kenyérsütőben dolgozom ki a tésztát. 2 kiflit felkockázunk, olajon megpirítjuk, és a jól kidolgozott tésztához keverjük. 3 db közepes nagyságú knédli van belőle. Kb. 45 percig pároljuk, tűpróbát végezzünk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Az édesanyukám vadhúsból szokta elkészíteni, mivel az apu vadász volt. Őzhúsból vagy vaddisznóhúsból készítette. A húst mindig jól letisztította, leforrázta, és zöldséggel, fűszerekkel pácolta. 1. nap főzte 40-50 percig, 2. nap csak felforralta, levette és kihűtötte. 3. nap, 4. nap is, és az 5. napon pedig megfőzte. Annyira finom, omlós volt a hús, és az ízéről ne is beszéljünk. Az ízét még most is a számban érzem! Úgy talán én sem tudom elkészíteni, mint Ő! Igazi cseh knédlivel, amilyet Prágában egy étteremben evett az apu. Ott dolgozott és gyakran étteremben evett, így a knédli recept is onnan van.