r
Nosalty Logó

Vadas zöldséggel helenától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Vadas zöldséggel helenától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2575.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11934 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 3265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, és leforrázzuk bő, forró vízzel.
  2. A kihűlt húst jól átmossuk hideg vízzel, és feltesszük egy lábasban főzni, sózzuk, borsozzuk, 3-4 babérlevelet teszünk bele, majd a megtisztított, hosszúra vágott zöldséget is.
  3. A puhára párolt zöldséget kiszedjük, kevés lével szétturmixoljuk, majd a puha húshoz visszaöntjük.
  4. Kevés olajon a liszttel rántást készítünk, felöntjük a főzőtejszínnel és kevés tejjel, majd a húshoz öntjük, ízesítjük kevés cukorral, mustárral, citromlével.
  5. Igazi cseh knédlivel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5304
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Ajánló

Ajánlom a pácolást, különleges ízt ad a húsnak. Naponta felforraljuk, lehűtjük, és be vele a hűtőbe! Ezt 4-5 napig ismételhetjük. A knédlihez 1 kg liszt (fele dara, másik fele rétesliszt), 2 kocka élesztő (8 g), 2 kk só, 1 kk cukor, 6-8 dl tej, 1 tojás, 4 ek olaj. Én kenyérsütőben dolgozom ki a tésztát. 2 kiflit felkockázunk, olajon megpirítjuk, és a jól kidolgozott tésztához keverjük. 3 db közepes nagyságú knédli van belőle. Kb. 45 percig pároljuk, tűpróbát végezzünk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Az édesanyukám vadhúsból szokta elkészíteni, mivel az apu vadász volt. Őzhúsból  vagy  vaddisznóhúsból  készítette. A húst mindig jól letisztította, leforrázta, és zöldséggel, fűszerekkel pácolta. 1. nap főzte 40-50 percig, 2. nap csak felforralta, levette és kihűtötte. 3. nap, 4. nap is, és az 5. napon pedig megfőzte. Annyira finom, omlós volt a hús, és az ízéről ne is beszéljünk. Az ízét még most is a számban érzem! Úgy talán én sem tudom elkészíteni, mint Ő! Igazi cseh knédlivel, amilyet Prágában egy étteremben evett az apu. Ott dolgozott és gyakran étteremben evett, így a knédli recept is onnan van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...