r
Nosalty Logó

Vadas zöldséggel helenától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helena26
Vadas zöldséggel helenától
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

817
Kalória
62.3g
Fehérje
27.2g
Szénhidrátok
49.7g
Zsír
643.8g
Víz
55.6g
Koleszterin
3.8g
Rost
13.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    2575.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11934 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 3265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, és leforrázzuk bő, forró vízzel.
  2. A kihűlt húst jól átmossuk hideg vízzel, és feltesszük egy lábasban főzni, sózzuk, borsozzuk, 3-4 babérlevelet teszünk bele, majd a megtisztított, hosszúra vágott zöldséget is.
  3. A puhára párolt zöldséget kiszedjük, kevés lével szétturmixoljuk, majd a puha húshoz visszaöntjük.
  4. Kevés olajon a liszttel rántást készítünk, felöntjük a főzőtejszínnel és kevés tejjel, majd a húshoz öntjük, ízesítjük kevés cukorral, mustárral, citromlével.
  5. Igazi cseh knédlivel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Az édesanyukám vadhúsból szokta elkészíteni, mivel az apu vadász volt. Őzhúsból  vagy  vaddisznóhúsból  készítette. A húst mindig jól letisztította, leforrázta, és zöldséggel, fűszerekkel pácolta. 1. nap főzte 40-50 percig, 2. nap csak felforralta, levette és kihűtötte. 3. nap, 4. nap is, és az 5. napon pedig megfőzte. Annyira finom, omlós volt a hús, és az ízéről ne is beszéljünk. Az ízét még most is a számban érzem! Úgy talán én sem tudom elkészíteni, mint Ő! Igazi cseh knédlivel, amilyet Prágában egy étteremben evett az apu. Ott dolgozott és gyakran étteremben evett, így a knédli recept is onnan van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!