r
Nosalty Logó

Vadas szardellával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ágicámdrágám
Vadas szardellával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5908 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1478 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    411.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9385.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    835 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    4767 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1761.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1327 micro
  • Kolin:
    1552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 5908 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, mustárral és borssal bekenjük, majd minimum 1 napig hűtőben tároljuk.
  2. A bepácolt húsokat kevés olajon elősütjük, és tejföl hozzáadásával elkezdjük főzni.
  3. Ízesítjük sóval, borssal 1-2 teáskanál szardella pasztával, és készre főzzük.
  4. Ha szükséges, utólag még ízesíthetjük mustárral, sóval, borssal.
  5. Kifőzzük a tésztát.
  6. A húst a tésztával együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1922
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadas szardellával
Ágicámdrágám 31 recept

Sok évvel ezelőtt ismerőseink - Emőkéék - vártak bennünket ezzel a finom "hamis vadassal", amelyet  azóta már számtalanszor elkészítettem. Családi és baráti körünkben is nagy népszerűségnek örvend ez az egyszerűen elkészíthető egytálétel, így vendégvárónak is kíválóan bevált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...