r
Nosalty Logó

Ünnepi tyúkhúsleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hajni pöttyös konyhája
Ünnepi tyúkhúsleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1095
Kalória
64.9g
Fehérje
101g
Szénhidrátok
47.3g
Zsír
2956.9g
Víz
206.3g
Koleszterin
13g
Rost
15g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1095 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4384 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    2956.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1095 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.8 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6423 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    11827.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4241 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1234 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 4384 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. A konyhakészre elkészített tyúkot körülbelül 5 liter hideg vízbe, illetve amennyi jól ellepi, feltesszük főni, majd amikor már felforrt és elkezd habzani, akkor a habját leszedegetjük egy szűrő segítségével, hogy szép tiszta levet kapjunk a végén.
  2. A megtisztított, félbevágott sárgarépákat, az 1 fej vöröshagymát egészben, a fűszereket (az egész feketeborsot, az egész köményt) teatojásba tesszük és ezt is hozzáadjuk, majd még ízlés szerint megsózzuk. Innentől már tartalékon, lassú tűzön főzzük tovább, amelyen éppen csak gyöngyödzik a leves, ugyanis nagyon fontos, hogy lassú tűzön főzzük, hogy ne legyen zavaros, a jó tyúkhúsleves titka az, hogy legalább 4-5 órát is hagyjuk lassan főni, úgymond pisszegni.
  3. Amikor már úgy látjuk 30-40 perc múlva, hogy megfő, akkor hozzáadjuk a félbevágott burgonyákat is, majd amikor már a burgonya is megfőtt, elzárjuk alatta a lángot. Picit hagyjuk állni, majd egy nagyobb szűrő segítségével leszűrjük a levét egy másik lábasba, ilyenkor láthatjuk, hogy milyen gyönyörű aranyszíne lett.
  4. Egy másik lábasban hideg vizet kezdünk forralni az étolajjal és a sóval, ugyanis fontos, hogy a tésztát mindig külön főzzük ki, ne a leves levében. Vigyáznunk kell, hogy a tészta ne főjön szét. Ha már úgy látjuk, illetve kóstolás után, hogy megfőtt, leöntjük róla a főzőlevet és egy külön tálba tálaljuk a leves mellé, meglocsoljuk leszűrt leves levével, hogy ne álljon össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 180 perc

Nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!