r
Nosalty Logó

Ünnepi tyúkhúsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hajni pöttyös konyhája
Ünnepi tyúkhúsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1095 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4384 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2956.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1095 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.8 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6423 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    11827.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4241 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1234 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 4384 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakészre elkészített tyúkot körülbelül 5 liter hideg vízbe, illetve amennyi jól ellepi, feltesszük főni, majd amikor már felforrt és elkezd habzani, akkor a habját leszedegetjük egy szűrő segítségével, hogy szép tiszta levet kapjunk a végén.
  2. A megtisztított, félbevágott sárgarépákat, az 1 fej vöröshagymát egészben, a fűszereket (az egész feketeborsot, az egész köményt) teatojásba tesszük és ezt is hozzáadjuk, majd még ízlés szerint megsózzuk. Innentől már tartalékon, lassú tűzön főzzük tovább, amelyen éppen csak gyöngyödzik a leves, ugyanis nagyon fontos, hogy lassú tűzön főzzük, hogy ne legyen zavaros, a jó tyúkhúsleves titka az, hogy legalább 4-5 órát is hagyjuk lassan főni, úgymond pisszegni.
  3. Amikor már úgy látjuk 30-40 perc múlva, hogy megfő, akkor hozzáadjuk a félbevágott burgonyákat is, majd amikor már a burgonya is megfőtt, elzárjuk alatta a lángot. Picit hagyjuk állni, majd egy nagyobb szűrő segítségével leszűrjük a levét egy másik lábasba, ilyenkor láthatjuk, hogy milyen gyönyörű aranyszíne lett.
  4. Egy másik lábasban hideg vizet kezdünk forralni az étolajjal és a sóval, ugyanis fontos, hogy a tésztát mindig külön főzzük ki, ne a leves levében. Vigyáznunk kell, hogy a tészta ne főjön szét. Ha már úgy látjuk, illetve kóstolás után, hogy megfőtt, leöntjük róla a főzőlevet és egy külön tálba tálaljuk a leves mellé, meglocsoljuk leszűrt leves levével, hogy ne álljon össze.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi tyúkhúsleves
Hajni pöttyös konyhája 15 recept

Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...