r
Nosalty Logó

Ünnepi püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.4 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgájákkal fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet beleszitáljuk.
  3. Az aszalványokat meglisztezzük egy kicsit, hogy ne ragadjanak össze, beletesszük őket, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjék habját.
  4. 2 püspökkenyér formát sütőpapírral kibélelünk, és az aljukat margarinnal megkenjük. A tészta egyik felét az egyikbe, másik felét a másikba öntjük.
  5. Előmelegített sütőbe azonnal betoljuk a két formát, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük a sütit. A vége felé tűpróbával állapítjuk meg, nem ragad-e már a tészta.
  6. Csak kihűlés után borítjuk ki, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 56370
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunkban hagyomány a karácsonyi püspökkenyér. A férjem imádja. Azoknak való, akik a habos, krémes sütiket nem szeretik. Könnyű megcsinálni, de nehéz abbahagyni az evését. Nagyon finom. 1 hétig sem szárad ki, nem romlékony.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...