r
Nosalty Logó

Ünnepi mogyorós linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi mogyorós linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Cukormáz

Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Cukormáz

Összesen 4206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Cukormáz

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    230.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.4 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 4206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

  • 20 dkg eperlekvár (én házi eperlekvárt használtam, de bármilyen más ízű megfelelő)

Cukormáz

Elkészítés

Tészta

  1. A mogyorót késesaprítóban durvára őröljük. Ezután száraz teflonedényben 5-8 percig pirítjuk. Ha aranybarna színűek, lehúzzuk a lángról, és a mogyorót visszaöntjük az aprítóba, és por állagúra aprítjuk.
  2. Egy nagy tálba rakjuk a lisztet, a mogyorót, a cukrokat, a sütőport, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra kockázott vajat, és összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Szépen összemorzsoljuk a két tenyerünk között, míg homogén morzsát nem kapunk. Ha ezzel végeztünk, mehet hozzá a tojássárgája, és gyúrjunk lágy, egynemű tésztát belőle. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre pihenni.
  3. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és kinyújtott, kiszaggatott tésztát 9-10 perc alatt süssük meg.
  4. A langyos linzereket kenjük meg lekvárral (ízlés szerint bármilyenből készülhet), és egyet-egyet ragasszunk össze. Tegyük jól záródó dobozba, hogy addig se száradjanak.
  5. Egy tojásfehérjét kezdjünk el robotgéppel lassan verni, és kanalanként adjunk hozzá öt evőkanál porcukrot. Verjünk kemény habot belőle. Tegyük nyomózsákba, és dekoráljuk a linzereket tetszés szerint. 15-20 perc után (miután a máz megszáradt) tegyük vissza a linzereket a dobozba. Ebből a mennyiségből 30-40 db normál méretű süti készült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2950
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám diós karácsonyi linzere újragondolva. A dió helyett én pörkölt mogyorót raktam a tésztába, tölteléknek csipkebogyólekvár helyett, pedig a nyáron főzött vaníliás eperlekváromat használtam. Azért, hogy még ünnepibb legyen a linzerem, porcukorba forgatás helyett cukormázzal díszítettem. Nagyon finom ünnepi aprósütemény, nemcsak karácsonyra, de kiváló húsvétra vagy bármilyen ünnepi alkalomra! :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Cukormáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...