r
Nosalty Logó

Újragondolt tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Újragondolt tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3098.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 4222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. A sütőporos, kakaós lisztet apránként belekeverjük, de először célszerű villával beledolgozni, hogy mixerrel ne csináljunk nagy porzást.
  3. Tepsibe öntjük. Kisütjük.Én gázsütőben 5 percenként fordítgatva kb. 25 percig sütöm, villával a 20. percnél megszurkálom mindenhol, és akkor kapcsolom le, ha már jónak ítélem (a villa nem hoz tésztát magával, mikor húzom ki).
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen lehűlni! (Mivel a krém nyers tojásos, főzés nélküli)
  5. A krémhez a tojássárgákat(!) 4 ek cukorral és a vanilin cukorral habosra keverjük mixerrel.
  6. Hozzáadjuk a mascarponét és az instant kávét (csak a port, nem kell vízzel feloldani!). Homogén krémmé keverjük a mixerrel.
  7. A tojásfehérjét(!) 1 ek cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük villával a krémbe. A kihűlt piskótára egyengetjük, és 1,5 órát hagyjuk hűtőben.
  8. Amikor már végképp nem bírjuk tovább, szeleteljük fel, és ÓVATOSAN tegyük tányérra, mert a krém megmarad ugyan a tetején, de nagyon lágy, és ugyebár a vajas kenyér is a vajas részére esik, ha pottyan.:) Hintsük meg kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x18x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9566
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Minden korosztálynak, és aki tudja, mi a jó, értékelni fogja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy keresztezett süti, tradicionális tiramisu és egy piskóta receptből. Ez utóbbi Nyinyi felhasználót illeti.:) Nem volt itthon babapiskóta, ezért jött az ötlet, hogy majd én csinálom a piskótát. SOKKAL finibb, mint babapiskótával, pedig az se kutyafüle.:)  A cukormennyiséget nem szükséges csökkenteni, nem túl édes, pont jó! Ne várjunk sokat az elfogyasztásával, ha nyár van. Főleg ha ilyen kánikula, mert nekem is pont ilyenkor jut eszembe.:) Ez inkább őszi-téli sütike.:) (Nyerstojásos mivolta végett.)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...